به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان؛ کیومرث هاشمی در جلسه مشترک با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همانطور که ابتدا برنامههای خود را در مجلس ارائه کردیم، نقشه راه خود را براساس سیاستهای کلان بالادستی قرار دادیم و بعد از دیدار رهبر معظم انقلاب با جامعه ورزشکاران، شعار «ورزش قوی، ایران قوی» را در اولویت کارهای خود قرار دادیم.
وی با اشاره به عملکرد حوزه ورزش و جوانان در یک سال گذشته خاطرنشان کرد: کارهای خود را نقطهزنی کردیم که بتوانیم به موفقیت برسیم و برنامهریزی بر اساس اصول حرفهای را در دستور کار قرار دادیم. رسیدگی به ورزشکاران همواره مورد تأکید رهبر انقلاب بوده است. رئیسجمهور نیز به انجام آن و اینکه باید از ظرفیت ورزش کشور به بهترین شکل استفاده کرد، تأکید دارد. در این مدت تلاش کردیم از این ظرفیت بهترین استفاده را کنیم.
وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: در برنامهریزی انجام شده پس از برگزاری نخستین جلسه شورای عالی ورزش، تا زمانی که پروژههای نیمهتمام تعیین تکلیف شود، هیچ پروژه جدیدی را شروع نمیکنیم و این کار براساس طرح آمایش سرزمینی انجام خواهد شد. این طرح و برنامه ملی پیشرفت، دو طرح اصلی ما برای توسعه و آینده ورزش کشور خواهد بود.
هاشمی در ادامه افزود: با هزینه ۴.۵ هزار میلیارد تومانی موفق شدیم بیشتر از سه هزار پروژه نیمهتمام را تکمیل کنیم. طرح آمایش سرزمینی، عدالت را به ورزش برمیگرداند و دیگر براساس سلیقه نمیتوانیم پروژهها را افتتاح و راهاندازی کنیم. بعد از ۳۰ سال، تکلیف دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تعیین شد که با این حرکت بزرگ و همراهی دولت و رئیس جمهور توانستیم این دو باشگاه را از بلاتکلیفی خارج و به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که رهبر انقلاب همواره به آن تأکید داشتند، حمایت ورزشکاران به لحاظ معیشتی و رفاهی بود که خوشبختانه با حمایت رئیسجمهور، موفق به برنامهریزی طرح شهرک مدال شدیم که اتفاقات خوبی تا الان افتاده است و پیگیر هستیم که این طرح بهزودی کلید بخورد. اگر لایحه نظام جامع باشگاهداری که کمیسیون فرهنگی نیز از آن حمایت کرده، تصویب شود، منجر به اتفاقات خوبی برای ورزش و وضعیت باشگاههای ما خواهد بود.
«به لطف و حمایت دولت سیزدهم توانستیم پاداش ورزشکاران را نیز پرداخت کنیم.» وزیر ورزش و جوانان ضمن بیان این جمله گفت: سعی کردیم در آستانه المپیک و پارالمپیک با شرایط بهتری ورزشکاران به تمرین بپردازند و اعزام شوند. ورزشکاران سرمایههای این کشور هستند و رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور نیز تأکید دارند به این سرمایهها رسیدگی کنیم و نباید قهرمانان را رها کنیم.
هاشمی در ادامه اظهار داشت: مسئله فیرپلی مالی یا انصاف مالی که با هدف کاهش مدیریت هزینهها خواهد بود، جزو برنامههای ماست که این موضوع را با جدیت پیگیری میکنیم و براساس هزینه و درآمد دیگر باشگاههای ما میتوانند هزینه و برنامهریزی کنند. فدراسیونهایی که لیگ حرفهای دارند، موظف به رعایت این قانون هستند.
وی بیان کرد: وزارت ورزش تنها وزارتخانهای است که سامانه مبارزه با فساد را راهاندازی کرده و براساس گزارشهایی که به دست من میرسد، اگر فسادی در نقطهای از کشور رخ داده باشد، به آن رسیدگی میکنیم. راهاندازی منشور اخلاق ورزشکاران نیز جزو دیگر کارهای ما بوده و تمام فدراسیونها و هیئتهای ما موظف به اجرا و تعهد به این منشور اخلاقی هستتد.
وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: الزام و تدوین پیوست فرهنگی، دیگر اقدام ما در این مدت بوده و این موضوع را برای تمام رویدادهای ملی و بینالمللی در نظر گرفتهایم. جزو تأکیدات ما به همه فدراسیونهاست که پیوست فرهنگی را برای مسابقات خود، بهویژه در مسابقات برون مرزی داشته باشند.
هاشمی با اشاره به لزوم توجه به شهدا تصریح کرد: توجه به شهدای ورزشکار و خانواده آنها نیز جزو منویات رهبر انقلاب است. این مسئله همیشه مورد توجه ما در این مدت بوده و به آن رسیدگی میکنیم. همچنین موضوع حق پخش تلویزیونی یکی از مطالبات اصلی جامعه ورزش است که با تصویب مجلس و عزمی که دولت دارد، امیداریم بهزودی اجرایی شود.
وی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ به لحاظ مدالآوری اتفاقات خوبی برای ورزش ما رخ داد که این رشد چشمگیر در مدالآوری را در آستانه المپیک به فال نیک میگیریم. از این مدالآوران با حضور رئیسجمهور تجلیل کردیم که آنها با روحیه بهتری در المپیک حاضر شوند. موضوع حمایت از اشتغال و ازدواج جوانان، دیگر برنامه اصلی ما در این وزارتخانه بوده و در این مدت، ۱۵۷ هزار میلیارد تومان به ۷۷۳ هزار نفر متقاضی دریافتکننده وام ازدواج تعلق گرفت که کاری بزرگ است.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهار داشت: طبق برنامه هفتم توسعه، وزارت ورزش هر سه ماه یک بار باید گزارش عملکرد خود را به مجلس و کمیسیون ارائه کند تا نقاط ضعف و قوت قانون و وزارتخانه را بررسی کنیم و اقدام مناسب داشته باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: حوزههای ورزش و جوانان، دو مسئلهای هستند که با یکدیگر ارتباط دارند. حوزه ورزش معمولاً بر جوانان سایه افکنده و حق جوانان ادا نمیشود. بهتر است قبل از مسابقات المپیک، جلسهای با کمیسیون فرهنگی برگزار شود و به لحاظ مدیریت و ستادی برنامهریزی کنیم. باید با توجه به مناسبتهایی که وجود دارد، برای رویدادها برنامهریزی شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مسائل فرهنگی مهمترین رُکنی است که در رویدادهای ورزشی مانند ویترین، خودش را بیشتر نشان میدهد. احترام به سرود ملی، چفیه انداختن بازیکنان در رویدادهای بینالمللی، حمایت از کودکان غزه، مقاومت و ... کارهای فرهنگی است که باید بیشتر مورد توجه باشد.
آقاتهرانی ادامه داد: رعایت شرعیات جزو اصول نظام و خطوط قرمز کشور ماست و این موضوع باید در ورزش و زندگی ما نهادینه شود. رعایت قواعد بازی در خارج از کشور اسلامی هم مورد توجه است، اما اسلامیت بازیکن ما و ارزشهای والای انقلابی باید خودش را بهخوبی نشان دهد. اینها موضوعات ۲۳ گانهای است که مقام ولایت بابت آن از بازیکن ما تشکر میکند.