معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه طرح میدان مشق در سند انتظار دولت قرار دارد گفت: سند ملی میراث فرهنگی و سند ملی موزه داری در حال تدوین است و به زودی ابلاغ خواهد شد.

 مراسم روز جهانی موزه و میراث فرهنگی در سالن اجتماعات موزه ملی ایران  برگزار شد.

در این مراسم علی دارابی قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: امسال شعار ایکوم موزه برای آموزش و پژوهش است. آموزش و پژوهش در هر سازمانی نقش کلیدی دارد، چون موفقیت و کارآمدی هر سازمانی ارتباط معناداری با سطح دانش و تخصص نیروی انسانی آن دارد. جهان امروز عصر و جهان دانایی است که از محور‌های اصلی هر کشوری محسوب می‌شود.

وی گفت: معاونت میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ چند کار را در اولویت قرار داده است اتمام پروژه‌های ناتمام است از جمله موزه جیرفت. نهضت مرمت بنا‌ها و آموزش و پژوهش نیز جزو این برنامه‌ها است. شورای عالی آموزش و پژوهش در بالاترین سطح هم تشکیل شده است و هر هفته شنبه‌ها جلساتی با معاونان در این باره برگزار می‌شود.

دارابی بیان کرد: در سند‌های بالادستی فصل ۱۷ به حوزه میراث فرهنگی اختصاص دارد در برنامه هفتم  هم احکام و موارد بسیار مترقی تصویب شده است. دو کار بزرگ و مهم تدوین سند ملی میراث فرهنگی و تدوین سند ملی موزه داری در ایران را داریم که کار‌های آن رو به اتمام است. این سند‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام می‌شود.

وی افزود: اگر موزه‌ها را نمادی از توسعه یافتگی هر جامعه تلقی کنیم با مشارکت فعال وزارت کشور، به دنبال این هستیم که شعار هر شهر یک موزه را عملی کنیم. مهم‌ترین خواسته استانداران این هست که ثروت زیادی در هر استان هست ولی جایی برای نمایش آنها نداریم. همچنین طرح توسعه موزه ملی موسوم به میدان مشق در بازدید رئیس جمهور جزو سند انتظار دولت مصوب شد و امیدواریم آرزوی بیش از دو دهه، تحقق یابد همچنین مسئله مربوط به توسعه حمایت از بخش خصوصی مجموعه داران مطرح است دولت بنای تصدی گری ندارد بلکه ناظر است تا امر موزه داری را سامان دهد.

دارابی گفت: برنامه‌های متنوعی را در حوزه میراث فرهنگی در این هفته داریم از جمله افتتاح بیش از ۳۶۰ پروژه میراث فرهنگی و ایجاد شعبات انجمن‌های خیرین میراث فرهنگی که ظرفیت بزرگی برای این حوزه است. همچنین چندین پروژه میراث فرهنگی را در استان‌هایی که دچار سیل شده‌اند و آسیب دیده‌اند را داریم و آنها را مرمت می‌کنیم.

در این مراسم از حسن فیضی راد به عنوان حفاظت گر برتر در حوزه جلد سازی و مرمت نسخ خطی، همچنین از کاظم فداییان از اداره کل استان قم به عنوان مسؤول برتر اداره موزه‌ها، معصومه دیداری از موزه بوعلی همدان به عنوان موزه دار برتر، احسان صانعی از موزه آوا و نما استان اصفهان در گروه موزه‌های خصوصی، عبدالله سپاهی از استان سیستان و بلوچستان و تلاش برای بقای موزه به عنوان مدیر برتر موزه، در حوزه موزه‌های غیر وابسته نیز از فرنوش نظری از موزه آب استان گلستان تقدیر شد.

همچنین از فاطمه حاتمی از موزه بخش اسلامی موزه ملی، الهام نصرت نظامی مسؤول موزه خط و کتابت که سعدآباد، امین بصیری مایکل موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس استان بوشهر، نفیسه گوهری سیچانی از کاخ موزه چهلستون اصفهان، بهناز ابراهیم تبریزی از کاخ گلستان، الهام افکاری امین اموال استان کرمانشاه، حمزه حمزه دانشجوی مرمت، وحید برنوس پیمانکار استان کرمانشاه به دلیل مرمت و ثبت در سامانه جام، سحر فروزان پور مدیر اجرایی موزه جندی شاپور فارس، محمد علی صبور صادق‌زاده راهنمای موزه آرامگاه فردوسی از خراسان رضوی، ندا میرعمادی راهنمای موزه در کاخ نیاوران، صمد علی‌نژاد از کاخ گلستان به عنوان مراقب موزه، مهدی حاجوی مراقب آثار از موزه ملی ایران، محمد سهرابی رئیس موزه گلسنگ‌های ایران، ناصر بخشی از مجموعه اسناد تاریخ معاصر آذربایجان شرقی، حسن پاکزادیان موزه استان سمنان، فائزه امین دهقان رئیس اداره معرفی کاخ گلستان تقدیر به عمل آمد.

برچسب ها: موزه ، میراث فرهنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.