تمامی نمایندگان مجلس کنگره و سنا در زمان مراسم پذیرفتن سمت نمایندگی، سوگند میخورند که فقط به آمریکا و مردم این کشور وفادار باشند، اما واکنشهای اغلب سیاستمداران آمریکایی به دخالت این کشور در دو جنگ اوکراین و غزه نشان میدهد که افراد در راس کار، به کشورهایی جز آمریکا نیز وفادار هستند.
نحوه رای دادن نمایندگان کنگره درباره کمکهای مالی آمریکا به اوکراین و اسرائیل، وجهه دیگری از «قَسَمِ راست» سیاستمداران این کشور را نشان میدهد. تمامی نمایندگان حزب دموکرات و ۴۵ درصد از نمایندگان حزب جمهوریخواه در کنگره، به کمک ۶۰ میلیارد دلاری به اوکراین، پاسخ آری دادند.
۵۵ درصد از جمهوریخواهانی که مخالف این کمک بودند، اعتقاد دارند رسیدگی به بحرانهای مرز جنوبی آمریکا و سیل مهاجران غیرقانونی (بیش از ده میلیون در دوران حکومت بایدن)، بسیار مهمتر از امنیت مرزهای اوکراین است؛ اما وقتی نوبت به کمک ۱۴ میلیارد دلاری به اسرائیل رسید، تنها ۱۰ درصد از نمایندگان جمهوریخواه موضع «اولویت با آمریکاست» America First را گرفتند!
صهیونیستها دو بازوی بسیار قدرتمند در آمریکا برای جهتدهی به سیاستهای داخلی و بینالمللی این کشور دارند؛ «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل» American Israel Public Affairs Committee و «اتحادیه ضد افترا» Anti-Defamation League. این دو سازمان، از دفتر ریاستجمهوری نیز پرقدرتتر بوده و نقش اساسی در عرصه اقدامات جریانساز ایفا میکنند.
«اتحادیه ضد افترا» در بحبوحه فروش توییتر به ایلان ماسک، برچسب «یهودستیزی» را بر پیشانی این میلیاردر زد. هدف آنها این بود تا از پخش مطالب ناهمسو و ضد صهیونیسم این رسانه اجتماعی جلوگیری کنند.
هماکنون این اتحادیه سیاستهای خود را در گوگل، ایسنتاگرام و یوتیوب پیاده کرده است؛ اما توییتر، تلگرام و تاحدودی تیکتاک، گاهاً مقابل فشارهای «اتحادیه ضد افترا» ایستادهاند. عدهای معتقدند که علت فشار دولت آمریکا مبنی بر ممنوع شدن ادامه فعالیت تیکتاک در این کشور، عدم جلوگیری مدیران این پلتفرم از پخش ویدیوهای جنایات ارتش صهیونیستی در غزه است و از آنجایی که بیشتر کاربران تیکتاک را افراد جوان تشکیل دادهاند، اتفاقاتی نظیر اعتراضهای سراسری در دانشگاههای آمریکا رخ داده است.
اما «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل»، نقش پررنگتری در جهتدهی به سیاستهای را آمریکا ایفا میکند؛ این سازمان جزو آن دسته از میلیاردهایی هستند که نتیجه انتخابات آمریکا را رقم میزنند. آنها به دولتمردان آمریکایی، نمره «میزان دوستی با اسرائیل» را داده و حامی کمپین اشخاصی میشوند که به اصطلاح نمره بیست را از این کمیته دریافت کرده و یا خواهند کرد.
توماس مَسی جدیدترین دشمن منافع صهیونیستها در مجلس آمریکا
وبسایت جویش اینسایدر Jewish Insider در گزارشی با افتخار اعلام کرد: «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل» قرار است با خرید ۳۰۰ هزار دلار باکسهای تبلیغاتی در تلویزیون، علیه توماس مَسی Thomas Massie نماینده کنگره از ایالت کنتاکی، هزینه کند.»
جمهوریخواهان ضد سیستم و رهروان تفکر «اولویت با آمریکاست» از دو جهت تهدیدی برای منافع «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل» و «اتحادیه ضد افترا» هستند؛ از یک سو آنها حامی دخالت آمریکا در هیچ یک از درگیریهای بینالمللی نبوده و از سویی دیگر با انحصار قدرت و پیادهسازی سیاستهای چنین سازمانهایی در جامعه آمریکا مشکل دارند.
توماس مَسی و مارجِری تیلورگرین از معروفترین چهرههای ضد سیستم در کنگره آمریکا هستند. دو سازمان یاد شده، سعی میکنند تا از شر این دو نفر خلاص شود.
وبسایت مذکور در ادامه اشاره کرد: «توماس مَسی از ۷ اکتبر به بعد، در تمامی قطعنامهها و لوایح حمایت مالی و سیاسی، محکوم کردن ایران و حزبالله و مبارزه با یهودستیزی، علیه اسرائیل رای داده است. سخنگوی AIPAC در رابطه با علت تبلیغ علیه مسی، گفت: «ما قصد داریم تا آگاهی مردم از عملکرد ظالمانه توماس مسی علیه اسرائیل، را بالا ببریم. شک نکنید که ما میخواهیم تا تمامی رای دهندگان در ایالت کنتاکی، از مواضع توماس مَسی در رابطه با اسرائیل با خبر شوند.»
رسانه وابسته به اسرائیل در ادامه نوشت: «توماس مسی یکی از نامزدهای اصلی برای جایگزینی کرسی میچ مکانل (رئیس جمهوریخواهان در سنا) است. مکانل بهعلت کهولت سن، در انتخابات سال ۲۰۲۶ شرکت نخواهد کرد و پس از انتخابات نومابر امسال، از سمت رهبری جمهوریخواهان، کنارهگیری خواهد کرد.»
بنابرگفته سخنگوی «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل»، در تبلیغات تلویزیونی نشان داده خواهد شد که «اسرائیل از سوی ایران، حماس، حزبالله و توماس مسی مورد حمله قرار گرفته است... جمهوریخواهان قصد دارند تا به اسرائیل کمک کنند، اما یکی اعضای این حزب در مقابل آنها ایستاده است؛ او پانزده مرتبه در ماه آوریل علیه اسرائیل رای داده است؛ رایهای مسی: یار ایران و دشمن اسرائیل... هر کسی که سرزمین مقدس برایش مهم است، بداند که توماس مسی دشمن اسرائیل است.»
جوییش اینسایدر در ادامه اذعان کرد: «با اینکه «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل» متشکل از افراد آمریکایی است، اما توماس مسی به AIPAC اتهام «دخالت اتباع بیگانه در انتخابات» را زده و عدهای چنین سخنی را مظهر یهودستیزی میدانند.»
تبلیغات «کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل» علیه توماس مسی درحالی رخ داده است که این سازمان در اقدامی مشابه، موفق شد تا جلو انتخابشدن مجدد جان هاستِتلر John Hostettler در مجلس کنگره را بگیرد. این نماینده نیز مواضع همسو با اسرائیل را نداشت و در تیم صهیونیستها توپ نمیزد.
«کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل» اعلام کرده است که در انتخابات سراسری نوامبر امسال، علاوه براینکه از نمایندگان به اصطلاح «دوست اسرائیل» حمایت میکند، بلکه علیه حامیان فلسطین نیز تبلیغ خواهد کرد.
عدهای از جمهوریخواهان، همسو با مواضع اسرائیل نیستند، اما از ترس برچسب «یهودستیزی» یا «مسیحیان ملیگرا»، از اسرائیل حمایت میکنند.
منبع: میزان