یونس بهاروند ایرانیا در نشست شورای آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه سربلندی یک ملت در سایه تعلیم و تربیت است، گفت: دین مبین اسلام بر اهمیت تعلیم و تربیت تاکید ویژهای دارد.
وی افزود: در حال حاضر ۳۵۴ هزار دانش آموز در مدارس لرستان تحصیل میکنند و ۱۷ هزار معلم کار علم آموزی به این دانش آموزان را برعهده دارند.
سرپرست آموزش و پرورش لرستان بیان کرد: همچنین ۲۵ هزار فرهنگی بازنشسته در این استان وجود دارد و در مجموع ۵۴ هزار نفر در سیستم آموزش و پرورش استان حضور دارند.
بهاروند ایرانیا تصریح کرد: اختصاص معلم و مدارس با توجه به شرایط توپوگرافی لرستان کار دشواری است، اما با توجه به شعار دولت سیزدهم در امر ایجاد عدالت آموزشی به منظور جایگزینی مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر در لرستان ۱۶۸ طرح آموزشی تاکنون اجرا شده است.
سرپرست آموزش و پرورش لرستان عنوان کرد: در این راستا احداث ۱۰۰ مدرسه آغاز شده و ۷۰ مورد آماده بهرهبرداری است و ۳۰ مورد دیگر نیز تا پایان فصل بهار آماده میشود و ۶۸ مورد باقیمانده نیز تا پایان سال در صورت تامین اعتبار بهره برداری میشود.
بهاروند ایرانیا با بیان اینکه تقویت رشتههای فنی و حرفهای با تجهیز و احداث هنرستانها در راستای بحث اشتغال و توجه دولت سیزدهم به این مهم در اولویت قرار گرفته است افزود: اکنون پنج هنرستان در دست احداث است که از این تعداد مراکز دورود و الیگودرز و الشتر به زودی بهره برداری شده و هنرستان نورآباد نیز سال ۱۴۰۴ بهره برداری میشود.
سرپرست آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اینکه احداث سه هنرستان کشاورزی در خرم آباد نورآباد و بروجرد نیز در سفر وزیر آموزش و پرورش مصوب شده است بیان کرد: لرستان در حوزه تجهیزات با کمبودهایی مواجه است که در این راستا سال گذشته ۲۲۰ میلیارد ریال جذب شد که از این میزان ۱۶۰ میلیارد ریال در حوزه هنرستان بوده است.
وی با بیان اینکه امسال نیز ۷۵۰ میلیارد ریال در حوزه تجهیزات اختصاص یافته است عنوان کرد: تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال از این مبلغ تخصیص یافته و در مراحل خرید و مناقصه قرار داریم.
بهاروند ایرانیا با اشاره به اینکه ۳۰ درصد اعتبارات از کمکهای خیرین مدرسهساز است بیان کرد: از سیل سال ۹۸ تاکنون ۳۵ مدرسه نیمه کاره باقی مانده و هفت مدرسه نیز تکمیل شده، اما نتوانسته ایم طلب پیمانکاران را پرداخت کنیم.
وی افزود: درصد اعتبارات استانی آموزش و پرورش لرستان نسبت به اعتبارات ملی بسیار کم است و در لرستان ۲.۵ درصد و میانگین کشوری ۶.۶ درصد است.
بهاروند ایرانیا تصریح کرد: این استان در حوزه تجهیزات آموزشی با کمبودهایی مواجه است و سال گذشته ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار جهت تامین تجهیزات آموزشی در استان جذب شد.