سعید یوسفپور اظهار داشت: این گونه نادر پس ازسالها در شهرستان بروجن از سوی یکی از طبیعتدوستان و علاقمندان به طبیعت مشاهده و تصویربرداری شد.
وی افزود: این پرنده در فهرست سرخ اتحادیه حفاظت از طبیعت (IUCN) و در رده خطر انقراض (EN) قرار دارد.
یوسفپور با اشاره به اینکه در استان چهارگونه در خطر انقراض از جمله پلنگ ایرانی، غاز پیشانی سفید و کرکس مصری و بالبان وجود دارد، اضافه کرد: تاکنون در استان ۳۰۴ گونه پرنده، ۴۶ گونه پستاندار شناسایی شده که ۱۶ گونه دارای ارزش حفاظتی وب لیست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت قرار دارد و ۴۹ گونه خزنده چهار گونه دوزیست شناسایی و ۳۲ گونه ماهی شناسایی شده است.
وی گفت: کرکس مصری در اغلب مناطق دشتی، استپی، کوهستان و کنارههای جنگل به سر برده و در صخرههای مرتفع آشیانه میسازد.
یوسف پور بیان داشت: در ایران تابستانها به نسبت فراوان و در زمستانها به تعداد اندک در نواحی جنوب شرق کشور دیده میشوند.
بیشتر بخوانید
وی تصریح کرد: زیستگاه این گونه بسیار متغیر است و ممکن است از ارتفاع نزدیک به سطح دریاها تا محیطهای کوهستانی دیده شود. در جنوب ایران غالباً در اطراف مراکز دفن زباله و در شمال ایران اغلب درحواشی جنگلها دیده میشود.
یوسف پور افزود: گونهای تک همسر و اغلب به تنهایی و یا با جفت درحال پرواز یا جستجوی غذا دیده میشود، اما در جاهایی که غذا فراوان باشد در دسته جات کوچک پراکنش دارد.
وی ادامه داد: این گونه از سال ۲۰۰۷ میلادی در لیست سرخ IUCN و جزو پرندگان در معرض خطر انقراض (ٍEN) قرار گرفته است. در رده بندی ملی نیز جزو پرندگان حمایت وحفاظت شده طبقه بندی شده و دارای ارزش حفاظتی بال ااست.