صفدر صفدری با بیان اینکه راندمان تولید در برخی باغها به ۱۲ تن در هر هکتار میرشد، گفت: خراسان شمالی در سطح زیر کشت رتبه هفدهم و در تولید رتبه ۱۳ را در کشور دارد.
وی سطح زیر کشت هلو در استان را بین ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود:این محصول در مناطق مختلف استان تولید میشود و شهرستان مانه و سملقان بیشترین سطح زیر کشت و تولید هلو استان را به خود اختصاص داده است.
به گفته صفدری ارقام هلو به لحاظ رسیدگی به سه گروه زودرس، میان رس و دیر رس تقسیم میشوند که ارقام زودرس شامل سرخ و سفید، زعفرانی، شصت روزه گرگانی یا کاردی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: ارقام میان رس شامل زعفرانی، هسته جدا و آلبرتا و ارقام دیرس نظیر جی. اچ، هیل و سبز است.
اتفاق خوب برای باغداران هلو در استان
صفدری با اشاره به تولید بالای هلو در استان گفت: طبق تفاهم با سازمان میادین و اتحادیه میوه فروشان کشور تا ۱۰ روز آینده از باغهای هلو بازدید میکنند تا بخشی از میوه بازار تهران از استان خراسان شمالی تامین شود.
وی ادامه داد: سال گذشته برای فروش هلوی استان در بازار تهران اقدام شد، اما امسال زودتر این اقدام صورت میگیرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین به فعالیت صنایع تبدیلی و تولید کنسانتره هلو اشاره کردو گفت: با توجه به فساد پذیری هلو برای ماندگاری بالا در انبار پرتودهی در دستور کار قرار دارد.
صفدری همچنین به تولید میوه خشک هلو از ارقام هسته جدا اشاره کردو گفت: استان ظرفیت تولید ۴ الی ۵ هزار تُن میوه خشک را دارد.
در خراسان شمالی ۱۹۰۰ بهره بردار در زمینه در برداشت هلو فعالیت میکنند.
گستره باغهای استان ۴۸ هزار و ۴۹۳ هکتار است که در این سطح ۲۶ گونه باغی تولید میشود.