تولید حدود ۱۲ هزار تن کاملینا در کشور

مجری طرح ملی کشت گیاه روغنی کاملینا، برآورد کرد : امسال حدود ۱۲ هزار تن کاملینا در کشور تولید شود.

دانیال کهریزی مجری طرح ملی کشت گیاه روغنی کاملینا با اشاره به افزایش پنج هزار هکتاری سطح زیر کشت کاملینا در کشور در سال زراعی جاری، گفت : امسال ۱۵ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت کاملینا رفته است.

مجری طرح ملی کشت گیاه روغنی کاملینا پیش‌بینی کرد: امسال قریب به ۱۲ هزار تن کاملینا در کشور تولید شود.

 کهریزی افزود: سال زراعی گذشته در مجموع ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت کاملینا رفته بود و در نهایت حدود هشت هزار تن محصول کاملینا در کشور تولید شد.

 وی با بیان اینکه امسال در حدود ۲۰ استان کشور کاملینا کشت شده، گفت: بیشترین سطح زیر کشت کاملینا به استان‌های خراسان شمالی، لرستان، فارس و گلستان اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه برداشت دانه روغنی کاملینا در استان‌های گرمسیر مثل خوزستان شروع شده، گفت: برداشت کاملینا تا اواسط تیرماه در کشور ادامه خواهد داشت.

 وی با بیان اینکه همه بذر کامیلنای موجود در کشور از رقم «سهیل» است، گفت: این رقم از گیاه روغنی کاملینا سال ۱۳۹۶ توسط گروه تحقیقاتی دانشگاه رازی و در قالب یک شرکت دانش‌بنیان به روش‌های علمی اصلاح و بومی سازی شد و در سال‌های گذشته نیز با همکاری مراکز تحقیقاتی و دانشکده‌های کشاورزی نسبت به کشت آن در استان‌های مختلف اقدام شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون گیاه روغنی کاملینا در بخش‌هایی از اروپا کشت می‌شود، تصریح کرد: در کشور‌هایی مثل کانادا، روسیه، اسپانیا، ایرلند و... کشت کاملینا انجام می‌شود.

 کهریزی با بیان اینکه تمامی بذر کاملینا در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: گیاه روغنی کاملینا امتیازات بیشتری در مقایسه با کشت دیگر گیاهان روغنی مثل کلزا و سویا داشته و می‌تواند جایگزین خوبی برای این کشت‌ها در کشور باشد.

کهریزی با اشاره به نیاز کم آبی گیاه کاملینا، گفت: این گیاه قابلیت کشت به صورت دیم را هم دارد که امتیاز مهمی در مقایسه با کشت دانه روغنی کلزا که صرفا امکان کشت آبی آن فراهم است، به شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: میزان روغن استحصالی از دانه روغنی کاملینا با کلزا تقریبا برابر است، با این تفاوت که روغن استحصالی از دانه روغنی کاملینا کیفیت بالاتری در مقایسه با کلزا دارد.

کهریزی یادآور شد: گیاه کاملینا بسیار مقاوم در برابر سرما، گرما، خشکی، شوری زمین، آفات و امراض بوده و خاصیت ضدسرطانی آن هم به اثبات رسیده است .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.