اسدالله عباسی، استاندار گیلان امروز (چهارشنبه ۹ خرداد ماه) در جلسه ستاد ساماندهی سواحل استان با بیان اینکه فرمانداران شهرستانهای ساحلی باید به وظایف خود به درستی در حوزه ساماندهی عمل کنند، گفت: فرمانداران شهرستانهای ساحلی باید با دسته بندی اعلام شده، گزارش عملکرد و برنامههای جاری خود در حوزه سالمسازی سواحل را به استانداری ارائه دهند.
او با تأکید بر لزوم توجه به اجرای اقدامات فرهنگی در حوزه سواحل افزود: در شهرستانهای ساحلی باید طرح سالمسازی به طور کامل با رعایت همه موازین فرهنگی و اجتماعی مبتنی بر سبک ایرانی اسلامی، اجرایی شده و در کنار این طرح به مباحثی همچون عرضه محصولات صنایع دستی گیلان برای گردشگران نیز توجه شود.
استاندار گیلان یکی از راههای اجرای درست طرح سالمسازی دریا را بهرهمندی از سرمایهگذاران و فعالان این حوزه دانست و تصریح کرد: سرمایه گذاران بسیاری علاقهمند هستند که در حوزه گردشگری دریا فعالیت کنند، از این رو استفاده بهینه از این فرصت و ایجاد بسترهای لازم از سوی مسئولان ضروری است.
عباسی همچنین با بیان اینکه در هر نقطه از سواحل گیلان باید گروههای متنوع فرهنگی فعال شوند، گفت: با توجه به تقارن فصل گردشگری تابستان با ایام محرم و صفر و در پیش بودن سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و ایام سوگواری شهید جمهور و همراهانش، مستلزم است مدیران فضای بهره مندی مناسب هموطنان و گردشگران را با رعایت احترام به این ایام ارزشمند فراهم کنند.
او افزود: البته مردم دیندار ایران اسلامی، اوج غیرت و احترام به ارزشهای والای انسانی و اسلامی خود را به ویژه در تشییع پیکر شهید آیت الله رئیسی به خوبی نشان دادند و بدون شک مردم استان ولایتمدار گیلان و مسئولان متولی با رویکرد مردمی و انقلابی، فرصت هنجارشکنی به عدهای سودجو را نمیدهند.
استاندار با تأکید بر لزوم توجه به معرفی ظرفیتها و صنایع دستی محلی در سواحل گیلان تصریح کرد: در راستای سیره مدیریتی شهید جمهور باید عمل کنیم و تأکید ایشان شکوفا شدن ظرفیتهای محلی بوده است، لذا باید در شهرستانهای ساحلی استان نمایشگاههایی را برگزار کرده و در آن به معرفی محصولات محلی و صنایع دستی توجه شود.
به گفته عباسی، شهرداری و فرمانداریها باید تمامی اقدامات رفاهی و درمانی را در سواحل فراهم کنند و باید مکانهایی را برای اقدامات فرهنگی، هنری و حتی پزشکی در نظر گرفت و برای اجرای درست این مهم باید از فعالان حوزه دریا استفاده کرده و شرایط کسب درآمد نیز بر اساس قانون برای سرمایه گذاران فراهم شود.
او با اشاره به کاهش ۷۵ درصدی تلفات جانی حوزه دریا در سواحل گیلان گفت: فرمانداران، بخشداران، دهیاران و شهرداریها باید نقاط خطرآفرین در سواحل استان را برای مردم معرفی کنند، زیرا یکی از اهداف دولت سیزدهم کاهش تلفات جانی حوزه سواحل و رسیدن به عدد صفر است.
استاندار گیلان یکی از راههای کاهش تلفات جانی در حوزه سواحل را اجرای درست طرح سالمسازی و مشخص شدن محلهای «شنا ممنوع» دانست و افزود: ناجیان غریق باید بدون دغدغه به فعالیتهای خود بپردازند و در سال گذشته نیز تمامی حقوقهای آنان پرداخت شد.
عباسی با بیان اینکه هدف از آزادسازی ساحل، مردمی کردن فعالیتهای دریایی و توسعه اقتصاد دریامحور بوده است، تصریح کرد: آزادسازی حوزه ساحل به معنای ولنگاری یا هرج و مرج برخی از افراد سودجو نیست، با قاطعیت با هنجارشکنان و حرمت شکنان به حریم خانواده، بانوان محترمه و مردم عزیز برخورد میشود.
او با تأکید بر اجرا و توسعه برنامههای ورزشی ساحلی گیلان گفت: اداره کل ورزش و جوانان در حوزه ورزشهای ساحلی باید مسابقات متنوعی را در طرح سالمسازی برگزار کند چرا که اجرای این موارد، تأثیرگذار است.