محمدابراهیم حسن نژاد معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به روز جهانی شیر گفت: شیر اولین غذای انسان است که از نظر عناصر و مواد غذایی غنیترین ماده به شمار میرود که به علت اهمیت آن و برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی در مورد اهمیت شیر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی و تأکید مجدد بر اهمیت صنعت شیر و لبنیات؛ اولین روز ماه ژوئن به نام روز جهانی شیر نامگذاری شده است.
به گفته او، برنامه ریزی و سیاست گذاری وزارت جهاد کشاورزی در جهت دستیابی به سرانه مطلوب تولید شیر خام با کیفیت به ازای هر نفر ۱۶۵ کیلوگرم و افزایش تولید ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تن در افق سال ۱۴۰۴ است.
حسن نژاد ادامه داد: در زمینه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات لبنی کشور، بیش از ۱۸ میلیون تن ظرفیت تولید کارخانجات و کارگاههای صنایع تبدیلی ایجاد شده است. همچنین نزدیک به ۷ میلیون رأس دام سنگین در کشور داریم که در دو دسته صنعتی و غیرصنعتی، شیر خام و گوشت قرمز را تولید میکنند.
او با بیان اینکه ایران در تولید شیرخام رتبه بیست و سوم را در جهان داراست، افزود: به لحاظ توانمندی ژنتیکی جایگاه دوم را در دامهای صنعتی به خود اختصاص داده است.
حسن نژاد با بیان اینکه امروزه میزان و حجم شیر در کشور رشد بالایی داشته است، گفت: بدون نیاز به واردات خامه و کره، صادر کننده این محصولات هم هستیم.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تنوع بخشی به نژادهای شیری یکی از اولویتهای معاونت است، گفت: ما در کشور نژاد اصیل هلشتاین را داریم، اما استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان برای حفظ دامهای پر تولید و استفاده از جنینهای دو منظوره گوشتی و شیری، از دیگر برنامههای معاونت دام است تا بتوانیم در آینده نزدیک به سطح بالاتری از اقتصادی کردن واحدهای شیری برسیم.
معاون وزیر جهاد ادامه داد: استفاده از مواد ژنی تعیین جنسیت شده در گلههای صنعتی و ماده زا شدن دامها میتواند ارتقا واحد تولیدی موثر باشد.
او در رابطه با میزان تولید شیر در کشور افزود: در حال حاضر بالغ بر ۱۲ میلیون تن شیر خام در کشور تولید میشود که عمدتا در واحدهای صنعتی تولید و به صنایع تبدیلی تحویل داده میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه زنجیرهها گفت: باید زنجیرهها را گسترش دهیم تا تمام دامداران بتوانند از ارزش افزوده محصول نهایی بهرهمند شوند.
او با بیان اینکه افزایش مصرف لبنیات و شیر در کشور باید افزایش یابد، گفت: شیر تولیدی باید ابتدا وارد سفره خانواده ایرانی شود، فرهنگ مصرف آن باید از مهدکودکها و مدارس شروع شود تا در آینده شیر جزء غذای اصلی لحاظ شود.
حسن نژاد ابراز امیدواری کرد: امسال که مزین به سال "جهش تولید با مشارکت مردم" است، بتوانیم در تولید و فرآوری این نعمت الهی کوشا باشیم.
خبرنگار: آزاده محبی