خرسندی نیاز آبی کم، مقاوم در شرایط خشکسالی، تولید علوفه سبز و بهبود حاصلخیزی خاک را از مزایای کشت نخود علوفهای عنوان کرد.
خرسندی افزود: نخود علوفهای نسبت به محصولات دیگر زودتر به بار مینشیند و می تواند پروتئین مورد نیاز دامهای کشاورزان را تامین کند.
وی با بیان اینکه تک محصولی و کشت متوالی غلات عامل فقیرشدن خاک، افزایش علفهای هرز و آفات در مزارع است افزود: کشت نخود علوفهای در تناوب با گندم و جو برای بهبود کیفیت خاک زراعی ضرورت دارد.
مدیر جهادکشاورزی مراغه گفت: این گیاه در تناوب با غلات علاوه بر کمک به پایداری و حاصلخیزی خاک موجب افزایش عملکرد غلات نیز خواهد شد.
وی افزود: کشاورزان میتوانند از نخود علوفهای به صورت تر و خشک شده برای تعلیف دامها استفاده کنند.
خرسندی گفت: ترویج کشت انواع علوفه بویژه نخود علوفه ای و استقبال کشاورزان موجب شده سطح زیرکشت علوفه در مراغه با افزایش دو برابری به یک هزار و ۲۰۰ هکتار برسد.
شهرستان مراغه با بیش از ۵۳ هزار هکتار زمین زراعی از قطبهای تولید غلات و حبوبات در آذربایجان شرقی است.