عباس اسماعیلی گفت: به منظور کاهش اثرات ناشی از آلودگی هوا بر سلامت جامعه و کاهش انتشار آلاینده ها، اصول بهداشتی زیر را به شهروندان توصیه میکند.
وی افزود:خودداری از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا میشود تا شرایط به حالت مطلوب برگردد.
اسماعیلی بیان داشت:شهروندان میتوانند تا حد امکان از خروج غیر ضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری کنند؛ و بیماران قلبی و تنفسی، مبتلایان به آسم، کودکان و سالمندان در فضاهای باز فعالیت کنند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کرده و در منزل استراحت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت:کلیه ورزشکاران و شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی در این شرایط در هوای باز خودداری کنندو نوشیدن مایعات به ویژه آب در شرایط آلودگی هوا نه تنها باعث شستشوی دستگاه گوارش میشود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین میبرد. از طرفی با نوشیدن آب و فعالیت دستگاه گوارش، بخشی از آلودگیهای وارد شده به بدن با کمک ادرار دفع میشود.
اسماعیلی افزود:ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش میدهد. آلایندههای موجود در هوای خیابانهای پر رفت و آمد موجب کاهش سطح اکسیژن خون میشود؛ بنابراین حتی المقدور در شرایط آلودگی هوا، کودکان را در منزل نگه دارند و ضمن نگهداری کودکان در منزل، درها و پنجرهها را بسته و در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانند.
وی توصیه کرد:همشهریان هنگام آلودگی هوا، از میوهها و سبزیجات تازه بیشتر استفاده کنند. آنتی اکسیدانهای (ترکیبات ضد سرطان) موجود در میوهها و سبزیجات نقش حیاتی در سلامت ریهها و کاهش اثرات آلایندههای هوا دارند.
وی گفت:افرادی که مبتلا به سرماخوردگی (زکام همراه با حساسیت)، کرونا ویروس و یا مشکلات تنفسی هستند و افراد مبتلا به آسم بدون علامت، در زمره گروههای آسیب پذیر میباشند. بنا براین به گروههای آسیب پذیر ذکر شده توصیه میشود از تردد در محیطهای باز خودداری کنند.