مشاور عالی وزیر کشور در جمعیت با بیان این که سالانه حدود ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی در کشور رقم میخورد، گفت: در ساختار جمعیت پنج عامل مؤثر وجود دارد. این پنج عامل شامل ازدواج، بارداری، تولد زنده، مهاجرت و مرگ است. اما در مستندات علمی و مقالات بین المللی، عامل ازدواج حذف شده و ۴ عامل دیگر در جمعیت مؤثر هستند.
اکبری افزود: برخی از فلاسفه جهان در طول صد سال گذشته سعی داشتهاند تا اولین مولفهشان نفی ایمان به غیب و نفی نامیرایی را اثبات کنند. اما با توجه به نظریات پزشکی، بیولوژی و ژن و اپیژن امکان نامیرایی کاملاً وجود دارد و معنا ندارد که دنیا پایان زندگی باشد. دومین مولفه نیز نابودی خانواده است. بسیار برای غرب مهم است که خانواده شکل کلاسیک نداشته باشد. سومین مولفه نیز تهدید جمعیت است. فلاسفه در طول این صد سال سعی داشتهاند با نفوذ در منشور سازمان ملل این سه مولفه را اثبات کنند.
به گفته اکبری کشور ایران با توجه به روند رشد جمعیتی، در آینده با پیری جمعیت روبهرو خواهد بود و با ازدیاد جمعیت جوان تا حدی میتوان این مشکل را حل کرد. پیری جمعیت را بهطور قطعی خواهیم داشت و مسائلی همچون خرج و مخارج سالمندان و نیازهای دارویی و ترابری آنان نیازمند راهکاری جدی خواهد بود.
او افزود: انتظار ما از مراکز فرهنگی و علمی تغییر فرهنگ کشور است. ترمیم فرهنگ حجاب و ایجاد فرهنگ درک معنای قرآن، نیازمند تلاش جدی است. این فرهنگ سازی نیاز به طی کردن مراحلی دارد.
مشاور عالی وزیر کشور در جمعیت و سلامت عمومی گفت: خداوند متعال در آیه ۲۵ سوره حدید میفرمایند که: «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ ۖ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ ۚ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیزٌ»؛ همانا ما پیمبران خود را با ادلّه و معجزات فرستادیم و با ایشان کتاب و میزان عدل نازل کردیم تا مردم به راستی و عدالت گرایند، و آهن (و دیگر فلزات) را که در آن هم سختی (جنگ و کارزار) و هم منافع بسیار بر مردم است (نیز برای حفظ عدالت) آفریدیم، و تا معلوم شود که خدا و رسلش را با ایمان قلبی که یاری خواهد کرد؟ (هر چند) که خدا بسیار قوی و مقتدر (و از یاری خلق بینیاز) است. روش اجرایی ما نیز باید همچون فرمایش خداوند متعال مکتوب و مستند باشد. همچنین تصمیمگیریها و صحبتهای ما نیز باید دارای شاخص ارزیابی یا همان میزان (طبق آیه شریفه) باشد. یکی از وظایف دانشگاههای ما این است که شاخص ارزشیابی را تحت عنوان میزان برای تبیین مسائل بیان کنند.
به گفته اکبری بیشتر برنامهها و سیاستهای جمعیتیای که در ایران تاکنون اجرایی شده، از سوی سازمانهای بینالمللی طراحی شده بود. در طول ۳۰ سال گذشته، ایران بدون مداخله غربیها و بهطور مصنوعی و بدون رصد جمعیتی، راه صدساله کشورهای غربی را رفته است و خیلی زود جمعیت ایران پیر و محدود خواهد شد. بیشترین مانع در مسیر اصلاح ساختار جمعیت، مانع فرهنگی است، همچنین نباید مسائل بسیار مهم اقتصادی را نیز نادیده گرفت، زیرا آنقدر کارها را بد مدیریت کردهایم و به خانواده بیتوجه بودهایم که مدیریت خانواده گران شده است.
او افزود: سالانه حدود ۵۳۰ هزار مورد سقط جنین عمدی در کشور رخ میدهد. ایران ظرفیت ۳۵۰ میلیون نفر جمعیت را دارد، اما افزایش جمعیت فقط با افزایش مراکز ناباوری میسر نمیشود و دختران باید در سن ۲۰ سالگی ازدواج کنند و فرزند بیاورند.
اکبری این را هم گفت که طبق مطالعات سال ۹۸، حدود ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی سالانه در کشور رقم میخورد و ۴۴ درصد سقطها خود به خودی است. این ۴۴ درصد دو برابر بالاتر از میانگین است و این یعنی این آمار مشکل دارد و این سقط جنینها به صورت عمدی صورت میگیرد. بخشی از این (۵۴ درصد) سقطها به دلیل مصرف قرص بوده، در حالی که مشخص است که این قرصها از چه شرکتها و مراکزی تهیه میشود. کنترل این شرایط در کشور ممکن است، اما باید همت مضاعفی برای بهبود شرایط صورت بگیرد.