فرهاد قلینژاد در آیین افتتاح پروژههای زیست محیطی مسجدسلیمان که امروز (۲۱ خردادماه) به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، گفت: هفته ملی محیط زیست همزمان با روز جهانی محیط زیست آغاز میشود. این روز سالروز یک اتفاق مهم در کره زمین است و در سال ۱۹۷۳ سران کشورها از نقاط مختلف زمین در یک کنفرانس جمع شدند و برای اولین بار بود که سران کشورها خطر تخریب محیط زیست و آلودگیهای زیست محیطی را به نوعی ابراز کردند و به اجماع رسیدند که باید برای زمین کاری کنند تا بر اساس توسعه پایدار از زمین استفاده شود.
او افزود: برای زیستن، یک زمین بیشتر نداریم و باید از آن مراقبت کنیم. محیط زیست یک سرمایه ملی است و هر گونه توسعه اقتصادی و فرهنگی باید در بستر محیط زیست اتفاق بیفتد. اگر آب، هوا و خاک سالم نداشته باشیم توسعه و پیشرفت اقتصادی مهیا نخواهد شد. در جایی که توسعه نباشد اولین جایی که دچار آسیب میشود، محیط زیست کشور و جامعه است.
آقای قلی نژاد یادآور شد: در نهایت مردم با کمبود امکانات به سوی استفاده مستقیم از طبیعت میروند که نمونه آن در خوزستان در حوزه زاگرس مشاهده میشود، به گونهای که در جایی که گاز نیست مردم به ناچار برای تامین سوخت مورد نیاز از درختان بلوط استفاده میکنند.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان اصافه کرد: در جایی که رفاه و امکانات بیشتر بوده، آسیب کمتری به محیط زیست وارد شده است. در کشورهای اروپایی که شعار محیط زیست دارند و کشورهای در حال توسعه مانند کشور ما را زیرسوال میبرند، کشورها را در معاهدههایی مانند معاهده پاریس محدود به استفاده کمتر از کربن میکنند. کشورهای توسعهیافته، این روزها را گذراندهاند و به رفاه اقتصادی رسیدهاند و اکنون در حال برگشت به سوی محیط زیست هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: در سالهای اخیر نگاه به محیط زیست و محترم شمردن اصول زیست محیطی و اکولوژی بسیار بیشتر شده است. در اصل پنجاهم قانون اساسی کشور ما نیز به محیط زیست توجه و مقرر شده است که هر گونه اقدام اقتصادی که با تخریب محیط زیست و آلودگی همراه باشد، ممنوع است. قوانین دیگری نیز ماند قانون هوای پاک و قانون آب را داریم و سعی کردهایم کارها با حفظ محیط زیست انجام شوند و توسعه همراه با حفظ محیط زیست باشد.
او گفت: رهبر انقلاب اصول حفظ محیط زیست را ابلاغ کرده است که این موضوع به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده و لازم الاجرا است. در دولت سیزدهم سفارش اکیدی به محیط زیست شده است و در این دولت شاهد اقدامات خوبی در این حوزه بودیم. شهید رئیسی همیشه در سفرهای خود به محیط زیست توجه و اعلام کرده بود که توسعه، فرع بر محیط زیست است و دیدیم در موضوع میانکاله، شخص رئیس جمهور وارد شد و جایی که زیستگاه ارزشمند داشتیم و میخواستند کاری مغایر آمایش سرزمین انجام دهند، مخالفت اعلام و فعالیت ممنوع شد.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: اینکه در یک صنعت نگاه ویژهای به حفظ منابع زیستی منطقه میشود جای خوشحالی دارد و نمونه آن افتتاح سیستم پایش آنلاین است تا در صورت وقوع آلودگی سریعا آلودگی رفع شود. امیدواریم گامهای بیشتری در این زمینه برداشته شود تا این شرکت را صنعت سبز اعلام کنیم و باید این کار با جدیت ادامه یابد.
در زمینه فضای سبز کاری در خور شأن مردم انجام ندادهایم
او با تاکید بر اقدامات محیط زیستی برای جامعه پیرامون صنایع مسجدسلیمان گفت: در خوزستان در حوزه فضای سبز نتوانستهایم کاری در خور شأن مردم انجام دهیم و در شهرهایی مانند آبادان، اهواز و مسجدسلیمان بلوارها خشک هستند، درحالی که با توجه به آب، هوا، خاک و منابع آبی شمال خوزستان نباید در این منطقه طبیعت خشک داشته باشیم اما چنین چیزی در شهرها دیده میشود.
قلینژاد افزود: در قالب مسئولیتهای اجتماعی صنعت باید در زمینه گسترش فضای سبز کار شود و در این حوزه حرکت در استان خوزستان آغاز شده است.
وی ادامه داد: از وزارت نفت در حوزه فضای سبز گلهمند هستیم و باید بیشتر در این حوزه کار کند به گونهای که بر اساس هر میدان نفتی طبق قانون هوای پاک در حوزه فضای سبز کار شود تا در آینده شاهد اتفاقات خوبی در فضای سبز استان خوزستان باشیم.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به پرداخت عوارض آلایندگی خوزستان گفت: ۵۰ درصد این عوارض باید در پروژههای زیست محیطی همان شهرها هزینه شود. سعی کردهایم عمده پروژهها در حوزه پسماند و فضای سبز باشند و در این زمینه نیازمند همکاری شوراها و شهرداریها هستیم.
وی افزود: با توجه به وضعیت آب و هوای خوزستان برای رفاه مردم و تنظیم درجه حرارت وظیفه داریم سرانه فضای سبز را طبق قانون هوای پاک به ۱۵ مترمربع در شهرها برسانیم.
که استان را گلستان میکردند
حیف طبیعت زاگرس و کوهپایه هایش و شهرهای کوهپایه آیی استان که اینگونه محرومند