محمدحسین عطایی رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین در جریان افتتاح مجتمع تحقیقاتی گل سم گرگان و ۵۱ طرح بخش کشاورزی استان قزوین که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی همراه بود، گفت: پایش حضوری اراضی امروز ممکن نیست و نیازمند پایش و رصد مجازی اقلیم هستیم که ۶۰ دستگاه باید در قزوین راهاندازی شود.
وی با بیان اینکه قزوین در حوزه کشاورزی دانش بنیان پیشرو است، اضافه کرد: آبیاری تجمیعی، دفتر مشترک، طرح کشت و شبکه آبیاری دشت قزوین از ابداعات استان قزوین بوده که جایگاه علمی این استان را در حوزه کشاورزی برجسته میسازد.
عطایی اضافه کرد: حدود ۸۰ پهنه ما قابلیت کاداستر (حدنگاری) دارد و زمینههای رشد تولید را در است استان افزایش میدهد.
این مسئول بر نقش تولید بذور هیبرید در خودکفایی کشور تاکید کرد و گفت: چنین تولیداتی قابلیت پدافند غیرعامل دارد و میتواند تهدیدات خارجی را از بین ببرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین تاکید کرد: متاسفانه فقط صحبت از الگوی کشت میشود و این درحالی است که موضوع چند بعدی بوده و باید همه جانبه نگریسته شود.
قزوین نیازمند ۶۰ ایستگاه سنجش مجازی در بخش کشاورزی است
ایران در تولید بذر خوکفا میشود
فرید رحمتی مدیرعامل مجتمع تحقیقاتی گل سم گرگان گفت: این واحد تولیدی در ۹ هکتار زیربنا با سه هکتار گلخانه به تولید انواع بذور هیبریدهای صیفی شامل گوجه فرنگی، خیار، فلفل و ملون اقدام میکند.
وی اضافه کرد: در تولید بذر صیفی جات امسال ۴۰ میلیون بذر و سال آینده ۱۰۰ میلیون بذر تولید میشود.
به گفته رحمتی، این واحد تولیدی بدون تسهیلات و با اعتبار بخش خصوصی معادل ۲ هزار میلیارد ریال برای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی داشته است.
مدیرعامل مجتمع تحقیقاتی گل سم تاکید کرد: چهار سال پیش آبیک را برای سرمایه گذاری انتخاب کردم تا به همه جهان ثابت کردم که ایران در خودکفایی بذر همانند صنایع نظامی پیشرفت خواهد کرد.
رحمتی یادآور شد: با کمک مهندسان این مجموعه نخستین بذور هیبرید به بازار عرضه شده و جایگزین بذرهای وارداتی خواهد بود.
سید مجتبی خیام نکویی روز پنجشنبه در سفر به استان قزوین به مناسبت هفته جهاد کشاورزی پس از ادای احترام به مقام رفیع شهیدان آبیک، از شرکتهای گل سم گرگان و احیا طبیعت ناب البرز، مزرعه ارقام تحقیقاتی و مرکز جهاد کشاورزی قشلاق بازدید کرد.
استان قزوین ۸۰ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی دارد.