سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم در برنامه صف اول شبکه خبر به تشریح برنامههای خود پرداخت.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری در ابتدای برنامه و در پاسخ به سوالی درباره سوابقش گفت: یکی از ویژگیهایم این بوده که از پایینترین سطح وارد شدهام. روزنامه خبر ثبتنام در وزارتخارجه را اعلام کرد و من به عنوان کارشناس وارد این وزارتخانه شدم،
جلیلی افزود: سرپرست، مدیرکل، معاون وزیر و دبیر شورای عالی امنیت ملی شدم. اگر امروز درباره رئیسجمهوری حرف میزنیم خوب است بدانیم که این روند درپایان کار قرار میگیرد. باید بدانیم که کارمندان در کجا هستند و اگر سلسله مراتب اصولی نباشد چه عواقبی دارد.
وی ادامه داد: از سال ۶۸ وارد وزارت خارجه شدم. در سال ۸۶ به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی انتخاب شدم و ۱۸ سال طول کشیده است تا به اینجا برسم. کسی که نامزد میشود باید بداند که این مسیر چیست و چه موانع و عواملی در آن دخیل است. من رشته علوم سیاسی را تا مقطع دکترا خواندم.
جلیلی در پاسخ به سوالی درباره شاخصهای کاری خود گفت: یکی از موضوعات مهم در کار دولت و سیاست تخصیص بهینه به منابع قدرت است، یعنی منابع باید خوب مدیریت شود تا با کمترین هزینه بیشترین سود را ببریم.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد: زمانی که مسئول بازرسی وزارت خارجه بودم میشد که به کشورهای مختلف بروم و بازرسی کنم؛ این موضوع هم هزینه دارد و هم زمانبر است. اما مدل دیگر این است که از برنامهریزی امکانات مختلف استفاده کرد. از سال ۷۱ تا ۷۷ به جزء یک مورد هیچ سفری نرفتم، اما در همین دوره بیشترین اشراف را بر نمایندگیها داشتم.
جلیلی افزود: برخی مواقع باید هنر داشت که با کمترین هزینه بیشترین استفاده را برد و لازمهاش این است که منافع شخصی را زیر پا گذاشت. من زمانی معاون اروپا و آمریکا وزارت خارجه بودم، چون مسیری را طی کرده بودم با اشراف به مسائل نگاه میکردم. نگاه من تعامل گسترده با همه جهان بود و توانستیم با استفاده بهینه از همه هزینهها از منابع استفاده کنیم.
رئیسجمهور باید جلوی اسراف منابع را بگیرد
نامزد انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد: در برخی کشورها سفارتخانه نداشتیم، اما در برخی کشورها ده نمایندگی داشتیم که باید مدیریت میشد. برخی از کارمندان را در برخی کشورها کم کردیم و به برخی کشورها نیرو فرستادیم و باعث شد روابط بسیاری در حد چند میلیارد دلار توافقات جدی ایجاد شود. در ونزوئلا، ایران را به نام تراکتور میشناسند، زیرا همین تراکتورهای داخلی ما به این کشور وارد شد.
وی در پاسخ به سوالی در باره مدیریت منابع و هدفمند کردن هزینه ها در بخشهای مختلف گقت: یکی از کارهای مهم رئیسجمهور این است که بداند منابع چگونه در حال هزینه شدن است.
جلیلی در پاسخ به سوالی درباره شعار خود اظهار کرد: نگاهم این است که امروز کشور در فرصت تاریخی قرار دارد؛ فرصتهای فراوان سیاسی، منطقهای، تاریخی و حتی تمدنی در برابرش است. امروز هنر رئیسجمهور شناخت و اشراف و برنامه داشتن برای این فرصتهاست.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد: خوشبختانه در این ۱۰ تا ۱۱ سال این فرصتها شناخته شده و برایشان برنامه داریم. معتقدم که شعار را میتوان بر مبنای جذابیت قرار داد. شعار باید تابلویی باشد که در ۴ سال آینده سرمشق شما شود و مردم مرتب ببینند که آیا این شعار محقق شده یا خیر؟
نامزد انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: عصاره و خلاصه برنامه ما این است که امروز در دنیا و کشورما فرصتهای زیادی وجود دارد، با نگاه به تحولات جهانی میشود کارهای زیادی انجام داد، لذا شعار ما یک جهان فرصت و یک ایران جهش است.
جلیلی گفت: مهمترین فرصت ما توانمندیهای همه آحاد جامعه ایران است. یکی از فرصتهای تاریخی نسل جوان، تحصیلکرده، خلاق و باهوش است که میتوانند موثر باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره هماهنگی بین قوا بیان کرد: خوشبختانه مسئولیت من دبیری شورای عالی امنیت ملی بود و فراتر از یک قوه، وظیفهاش این بود که همافزاییهای مختلف را برای موفقیتها ایجاد کند.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: در سالهای آخر بین قوای سهگانه اختلافاتی ایجاد شد که مردم و رهبری چندان راضی نبودند، اما همان زمان این توفیق را داشتیم که بهترین مناسبات را با قوا برقرار کنیم و دبیرخانه مکانی شد تا اختلافات حل شود.
امروز کشور ما در یک فرصت تاریخی سیاسی، اقتصادی، تاریخی قرار دارد
جلیلی اضافه کرد: از قوه قضائیه، شهید عزیزمان آقای رئیسی و آقای اژهای و از مجلس دو نایب رئیس و از دولت هم حاضر بودند. آنها معتقد بودند که شورا جایی است که باید هماهنگی ایجاد شود. همان زمان در مورد موضوعات ملی موفقیتهای خوبی به دست آمد. یکی از کارهای مهم این بود که در موضوعات مهم مانند امنیت که موضوع وسیعی است بتوان برای شهروندان امنیت فراهم کرد. اتفاقات بزرگی رقم خورد و افراد بزرگی مانند شهید سلیمانی حضور داشتند. افغانستان و عراق را آمریکا اشغال کرده بود، اما هماهنگیها باعث شد تا امریکا نتواند نتیجه بگیرد.
جلیلی بیان کرد: نخست وزیر ژاپن به من گفت ما هنوز نتوانستیم آمریکا را خارج کنیم، اما من به او گفتم که شما شاهدید که ما آمریکا را از مرزهایمان خارج کردیم. گاه باید تهدید را قبل از ایجاد منهدم کرد. در ابتدای موضوع سوریه بسیاری در درون کشور هم دچار تردید بودند، اما کسی که اشراف داشته باشد میداند که انتهایش تهدید ماست، اما چرا محقق نشد؟ زیرا حرکت خوبی در شناخت موضوع و همکاری دستگاهها ایجاد شد.
قویترین مناسبات را با قوای سهگانه داشتم
نامزد انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: در همان دوره حقوق ملت ما مساله بود. یک میلیون مردم ما دارویی میخواستند که لازمهاش سوخت غنی شده بود؛ اینجا شما باید از حقوق ملت خود دفاع کنید. بعد هم دیدیم که اگر حق را نتوان حفظ کرد سایر حقها هم زیر سوال میرود، بنابراین رئیسجمهور باید در دفاع از حقوق ملت ایران جدی باشد.
وی درباره راه حلهای خود درباره دیوانسالاری اظهار کرد: من سال ۹۲ در انتخابات یکی از مهمترین موضوعاتی که بیان کردم اصلاح ساختار ادارایی و اجرایی بود. اتفاقا بعد از انتخابات هم به رقیبم گفتم که هدیه من به شما این است که باید اولویت شما اصلاح ساختار اداریی و اجرایی باشد.
جلیلی افزود: عمده بحثی که در کشور ما وجود دارد صرف این موضوع میشود، اما نتیجهاش آنطور که باید و شاید نیست. این همه کارمند شریفی که شما دارید حتما دوست دارند که کارشان موثر باشد، اما چرا مردم وقتی از جلوی ادارهای رد میشوند به هم میگوند خدا سر و کارمان را به اینجا نندازد!
نامزد انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: در سال ۹۲ گفتم لازمهاش این است که ساز و کارهایش عوض شود. در دفاع مقدس به همین دلیل موفق شدیم. اگر فرمانده مینشست و به نیرو میگفت برو، درست نمیشد، اما فرمانده جلو میرفت و به نیرو میگفت بیا. این خیلی موثر بود. آیا این فرهنگ را نمیتوان در ادارات ایجاد کرد؟ با وجود فناوریهای خوبی که ایجاد شده مردم باید بدانند که مسائلشان با همین گوشی حل میشود.
جلیل در پاسخ به این سوال که اگر رئیس جمهور شوید، نقش اعضای ستاد شما در دولت چگونه است؟گفت: از من پرسیدند از اعضای غیرستادتان استفاده میکنید که گفتم بپرسید آیا از اعضای ستادتان استفاده میکنید؟ اگر در کشور موفقیتی میبینید افرادی هستند که هوشمندانه با کارآمدی آن را انجام دادند و این افراد کمتر دیده میشوند. هنر دولت دیدن است.
وی بیان کرد: یکی از بحثهای من در سال ۱۴۰۰ در استانها برای انتخابات این بود که از مردم خواستم اینها را مردم معرفی کنند. افرادی که بخواهند با لابی کردن و در ایام انتخابات در ستادها پیدایشان بشوند و زنبیل بگذارند این غلط است.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: اینجا نباید دید که در ستاد کیست. بعضیها واقعا افراد شایستهای بودند و کارشان را به بهترین شکل انجام میدادند و باید از آن استفاده کرد. فراتر از گعدههای سیاسی سعی کردیم در این جلسات شرکت نکنیم و در دفترمان باز کردیم. در این ۱۰ سال افراد با سلایق مختلف از هر جناح که معتقد به نظام هستند به شدت استقبال کردیم.
عینک اینکه چه کسی در باند ما است و نیست را باید کنار گذاشت
جلیلی گفت: در ۱۰ الی ۱۱ سال ۱۴۰ سفر به شهرهای مختلف داشتم و سعی کردم که موفقیتهای این افراد را برجسته کنیم. یک نفر را در دولت آقای روحانی در خطبه نمازجمعه اسمش را آوردم و گفتم باید معرفی شود، اما از نظر سیاسی با ما همراه نبود. در سیستان و بلوچستان یک خانم فرماندار بود که عملکرد موفقی داشت و این کار بسیار ارزشمند بود و از وی در مسئولیتهای دیگر استفاده شد.
وی بیان کرد: باند با تیم فرق میکند. در تیم اگر درست قرار بگیرند به قول فوتبالیستها میتوانند گل بزنند. نام اعضای دولت را بیان نمیکنم و همین کارنامه من در هشت سال نشان میدهد رویکرد من به چه کسانی هستند.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: کار یکی از عزیزان را در نظام سلامت دنبال میکردم. یکی از ایرادات ما در کشور این است که نظام سلامت را به درستی اجرا نکردیم و نظام سلامت یک تخصص است. کار یکی از برادران را در دولت سایه به مدت ۱۰ سال مطالعه میکردم و دیدم بحثهای دقیق دارد و میگفت چطور مرا رصد کردید؟ این مدل خیلی مهم است که محدود نشوید.
جلیلی گفت: برنامه با اندیشکده نوشته نمیشود. کسی که رئیسجمهور میشود ممکن است ۱۰ تا برنامه جلوی شما بگذارند و هر کدام منطق خود را دارد و کسی که میخواهد برنامهای را اجرا کند باید به موضوعات اشراف داشته باشد.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: در یک موضوع کشاورزی که باید انجام میشد دوستان در کارگروه نظراتی داشتند، اما یک عده از اساتید نامه نوشتند که به این برنامه ایراداتی وارد است. در جلسه ۱۳ نفر مخالف و ۱۱ نفر موافق بودند و دیدم بحث تخصصی است گفتم بنشینید با هم بحث کنید که دو سال طول کشید که باعث شد به نقاط اشتراک رسیدند.
وی بیان کرد: یکی از مواردی که کشور را جلو میبرد نظام تصمیمگیری به موقع است. اگر رئیس جمهور به موضوع اشراف نداشته باشد با اندک موضوع دچار تردید و تاخیر در تصمیم و تزلزل در تصمیم میشود. ما الان زمان نداریم و باید مطالعات از قبل شده باشد و وقتی رئیس جمهور شدی بدانی چه میخواهی بکنی.
جلیلی در پاسخ به این سوال که آیا به رسانه ملی تعهد میدهید برنامههای شما را پایش و اندازه گیری کنند؟ گفت: حتما. من به همه دانشگاهها این را میگویم. به همه دانشگاهها گفتهام شما باید دولت سایه باشید و کارتان را پیش ببرید.
نام اعضای دولت را بیان نمیکنم
نامزد انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه نظرتان درباره شهید رئیسی چیست؟ اظهار کرد: رفاقت دیرینهای داشتم و هم محلهای بودم. شخصیت ارزشمندی داشت. در سه سال گذشته که گفتمان دولت سایه را داشتیم، شهید رئیسی از آن استقبال کرد، در سه سال گذشته جلسات متعدد دو نفره داشتیم.
وی گفت: ایشان با عبارات خیلی قوی میگفت نظرات ما پیگیری شود. این موارد است که شهید رئیسی را شهید رئیسی میکند و شهادت وی را حماسه میکند. وزن کشور با حماسهای که ایجاد شد ارتقا پیدا کرد.
خبرنگاران: فاطمه تورانلو و محمد امیرحسینی
خدا یاورتان باشد
در طرف درست ایستاده اید
تو هم از طرف خودت خرف بزن
ایل و تبار نکش وسط
خبرنگاران yjc خیلی ادمای خوبی هستن حتما بهش گفتن
خدا کنه حداقل یک مستند که تاریخ دان ها از نادر شاه و خدماتش صحبت میکنند در تلویزیون ازش بسازن
ای وای برمن به داد مردم نمیرسن
فرد آگاه و از جنس مردم
# کد_ 44
مسولین نفهم الان 3 ساعته برق اهواز رو قطع کردن نمیدونم از دمای اهواز خبر ندارن یا گریه بچه ها که از گرما دارن پرپر میشن واسشون مهم نیست. ما رای نمیدیم
طبیعت بهمون رحم کنه نمیدونستم همچین هموطنایی دارم
خواهشا اگر دارید به روحانی ۲ رای میدید تا آخر هم پاش وایسید و جوابگوی خسارتهایی که میزنه باشید!
که پزشکیان صداقت داره و با صداقت گفتند نمی دانم
و بقیه هم نمی دانند ولی صداقت پزشکیان را ندارند
تا بتونم بهتر انتخاب کنم
تنها کسی که برنامه داره و راه حل ارائه میکنه آقای جلیلی هستن
دولت در سایه آنهایی هستند که رئیس جمهور محترم به نشانه اعتراض به رفتار آنها 11روز خانه نشین می شود.
تا شاید شر آنها را از سر ملت و مملکت کم کند
دولت در سایه آنهایی هستند که یک نخبه مهندسی و اقتصاد مردمی را تایید نمی کنند و با بیسوادی تمام خود را عقل کل می دانند
و با برگزاری انتخابات نمایش و فرمایشی میلیارد تومان ضرر به کشور و بیت المال وارد می کنند و اختیار انتخاب از ملت را سلب می کنند
و مهره انتصابی خود را به قدرت می رسانند تا تورم را حداقل پانصد درصد افزایش دهد و گوشت قرمز را با بالای 700هزار و پراید حلبی را به بالای 300میلیون برساند
و بقول خود آنها کسی جرات تاثیر گذاری بر آنها را نداشته باشد
کدام یک از این افراد در حیطه اقتصاد ،صنعت و مهندسی تخصص دارند ؟؟؟؟!!!
امیدت واهی است
بله وقتی مریضی شدی باید به متخصص مراجعه کنی
نه بگی انشالله که مشکلی ندارم
نه این یعنی اشتباه فهمیدن
باید ابتدا به متخصص. مراجعه کنی و به خدا توکل کنی این درست است
آقای قاضی زاده کارهای اجرایی زیاد انجام نداده
آقای قالیباف، سیسمونی ترکیه رو جمع کنه وبر گرده به مجلس
آقای پزشکیان عزیز هم که با شعار شایسته سالاری روحانی، ثابت کرد که به درصد ثروتمندان خدمت میکند وکاری به قشر متوسط ندارد
فقط مونده سلطان زاکانی که امیدوارم رای بیاره
چرا گوشی اپل هر چه دلار بالاتر میره قیمتش بالاتر نمیره هیچ"پایین تر هم میاد؟
چون دولت ها حمایت می کنند وقتی دولت ها حامی صنعت می شوند تقاضا برای سهام آن بالاتر میره و قیمت سهام آن چندین برابر میشه شرکت از محل درآمد سهام چند برابر بیشتر از خود محصول سود می کنه" در این فرایند هم دولت سود می کنه هم سهامدار هم شرکت! در ایران چی؟ به جای حمایت با قیمت های دستوری تنها کسی که در این فرایند تولید راضی هست و سود کلان می کنه دلال هست! درست تحلیل کنیم نگوییم چرا خودرو گرانه دلایل آنرا بررسی کنیم!
خسته نشدی آقای همش کاندید میشی
حتما تو هم شاگرد اول اقتصاد کشوری یک ساله میخایی کشور متحول کنی...
بنظرم میلیاردرمون بکنه یعنی حتی اگه یه موتور سیکلت هم داشته باشیم میلیاردر هستیم دیگه اونایی ماشین دارن که مولتی میلیاردر میشن
پتانسیل رسوندن قیمت پراید به دومیلیارد تومن رو توش میبینم
مردم سالاری دینی با حذف مردم حاصل نمی شود
کاندیدای با اخلاق و با برنامه و متواضع
امیدوارم که رییس جمهور بعدی ایشان باشند