رشد ۴۱ درصدی صادرات غیرنفتی به افغانستان

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان از افزایش ۱۰۲ میلیون دلاری صادارت غیرنفتی ایران به افغانستان در ۲ ماه نخست سال جاری خبر داد.

حسین روستایی، رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان این کشور را ششمین مقصد صادراتی ایران معرفی کرد و افزود: افغانستان یکی از کشور‌های هدف صادراتی با بالاترین تراز تجاری مثبت با جمهوری اسلامی ایران است. میزان صادارت غیرنفتی ایران به افغانستان در ۲ ماه نخست سال جاری ۳۵۰ میلیون دلار است که این عدد حکایت از افزایش ۴۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دارد.

وی تصریح کرد: ارزش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در ۲ ماهه اول سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۰۲ میلیون دلار و در وزن نیز ۱۸۱ هزار تن افزایش را تجربه کرد که در مجموع ارزش صادارت غیرنفتی ایران به افغانسـتان در ۲ ماهه اول ســال ۱۴۰۳ به رقـم ۳۵۰ میلیـون دلار و به لحـاظ وزنی به ۷۹۵ هزار تن رسـید که این میزان در مقایسه با دوره مشـابه سال گذشـته ۲۹ درصـد در وزن افزایش یافته است.

به گفته وی، مهمترین اقلام صادارتی به افغانستان عبارتند از: روغن‌های سبک، فرآورد‌ه‌های نفتی، گاز‌های نفتی، شمش، آهن، فولاد، کامپاند، پلی اتیلن، هیدروکربور‌های سبک و سنگین، مواد غذایی، اوره، گوجه فرنگی، سیب درختـی، سـیمان، انـواع پلی اتیلن، سیب‌زمینی، میوه‌جات و سبزیجات، پرتقال و شیرخشک.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان گفت: میزان واردات ایران از افغانستان را در ۲ ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به رقم بیش از ۷ میلیون دلار رسید. محصول ذرت دامی با ۳/۳ میلیون دلار افزایش، جو با ۸/۱ میلیـون دلار افـزایش، روغـن جانشین کره کاکائو با یک میلیـون دلار افـزایش، اسـپند با ۳۲۱ هـزار دلار افـزایش، بادام زمینـی با ۲۵۵ هزار دلار افزایش و سرب تصفیه نشده با ۲۱۱ هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام موثر در افزایش واردات از افغانستان بوده‌اند.

بنا به اظهارات روستایی، ذرت دامی، جو، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطرسازی، اسپند، بادام زمینی با غلاف، سرب تصفیه نشده، میوه‌های خشک، فلفل، مویز و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان است.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی به افغانستان در ۲ ماهه اول سال ۱۴۰۳ بیش از ۴۴۰ دلار بوده که در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۴۰۲ (۴۰۵ دلار)، بیش از ۳۵ دلار در هر تن افزایش را تجربه کرده است که حاکی از صادرات کالا‌های با ارزش افـزوده بیشـتر به افغانسـتان در دوره مورد بررسی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار