صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از وجین ۱۹۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان خبر داد و گفت: وجین شالیزارها در کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصول نقش دارد.
او افزود: کشاورزان گیلانی قبل از انجام وجین از کودهای پتاس و ازته در شالیزارهای استان استفاده کنند.
در مرحله وجین شالیزارها که حدود ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از نشاء برنج انجام میشود، شالیکاران با دست علفهای هرز لابه لای بوتههای برنج را کنده و دور میریزند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۲۰۲ هزار هکتار از شالیزارهای استان مکانیزه کشت شده است، تصریح کرد: در کشت مکانیزه علاوه بر کاهش هزینهها، راندمان تولید، کیفیت محصول و درآمد کشاورز افزایش مییابد.
محمدی همچنین گفت: پیش بینی میشود امسال یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در گیلان تولید شود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.