به گفته این سازمان از میان موارد مشکوک بیش از ۸۰ درصد مبتلایان کودکان زیر پنج سال تشکیل میدهد و از رهگذر جنسیت نیز بیش از ۴۵ درصد زنان و دختران بوده اند.
سازمان جهانی صحت با بیان اینکه موارد مشکوک به سرخک از آغاز سال سیر صعودی داشته، گفته است که آمار این بیماری بیشتر از ۲۰۲۳ و میانگین دو سال قبل آن است.
گزارش این سازمان نشان میدهد که از رهگذر موارد مشکوک سرخک ولایت های خوست، بلخ، سمنگان و جوزجان به ترتیب بیشترین آمار را دارند.
سازمان جهانی صحت گفته است: "در ماه می ۲۰۲۴، دور اول کمپین تسریعی ۹۰هزار و ۳۲۳ کودک ۹ تا ۵۹ ماهه در ۲۵ ولسوالی ۱۲ ولایت (میدان وردک، بامیان، پروان، پنجشیر، ارزگان، پکتیا، پکتیکا، غزنی، بغلان، نورستان، سمنگان و بادغیس) واکسینه شدند. به این ترتیب تعداد کودکان ۹ تا ۵۹ ماهه واکسینه شده در دو مرحله به ۵۹۳هزار و ۵۹۲کودک در ۲۵ ولایت میرسد".
علاوه بر واکسیناسیون، سازمان جهانی صحت ۲۰۶ نفر را در بخش گردآوری، ذخیرهسازی و حمل نمونههای بیماران سرخک در زونهای مرکزی، غربی و جنوب آموزش داده و ۱۲۶ بسته مدیریت بیماری سرخک را در مراکز بهداشتی زیرمجموعهاش در سراسر افغانستان توزیع کرده است.