مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان گفت: توله یوز یکساله زنده‌گیری‌شده در پل ابریشم دارای وضعیت حرکتی مناسب است، اما رشد آن متناسب با شرایط سنی‌اش نیست.

در پی اطلاع از حضور یک توله‌یوز سرگردان در منطقه حفاظت مشارکتی یوزکنام پل ابریشم، از روز جمعه ۲۵ خرداد تیم‌های حفاظتی و کارشناسی از سازمان حفاظت محیط‌زیست، استان‌های سمنان و خراسان شمالی و یوزبانان یوز کنام پل ابریشم در منطقه حضور یافتند.

پایش منطقه به مدت سه شبانه‌روز ادامه داشت و در نهایت، هیچ نشانه‌ای از یوز مادر دیده نشد. با توجه به این که این یوز کم‌سن بود و وابسته به مادر است، در چندین نقطه طعمه خرگوش به گونه‌ای در مسیر قرار داده شد تا این توله‌یوز تغذیه شود، ولی با توجه به رصد لحظه‌ای محیط‌بانان، متاسفانه آثار لاغری مفرط و گرسنگی باز هم در حیوان مشاهده شد.

توله یوز در طبیعت وضعیت مناسبی نداشت و مراجعات مکررش به همان محدوده مشاهده‌شده اولیه که در خارج از مناطق حفاظت‌شده است، نگران‌کننده بود. در چنین شرایطی با مشورت کارشناسان و دامپزشکان اعزامی به منطقه و با توجه به لاغری شدید توله‌یوز، تصمیم بر این شد که این حیوان از طبیعت زنده‌گیری و به سایت توران شاهرود در شرق استان سمنان منتقل شود.

وضعیت توله یوز تحت پایش متخصصان است

بهرامعلی ظاهری مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان افزود: توله یوز یکساله زنده‌گیری شده در محدوده پل ابریشم مرز بین استان‌های سمنان و خراسان شمالی به مرکز تکثیر در اسارت پارک ملی توران شاهرود منتقل شد و طبق بررسی‌ها این توله یکساله و نابالغ است، یوزپلنگ‌ها در ۲ سالگی بالغ می‌شوند.

وی ادامه داد: وضعیت جسمی و تغذیه توله‌یوزپلنگ زنده‌گیری شده تحت پایش و بررسی متخصصان قرار دارد.

وی گفت: طبق شواهد و بررسی‌ها این توله یوزپلنگی که به تازگی از طبیعت زنده‌گیری شد، از لحاظ جسمی ضعیف و نحیف است. اندام توله‌یوزپلنگ زنده‌گیری شده متناسب با سنی که دارد رشد خوبی نداشته است و نیاز به برنامه تغذیه برای رسیدن به وزن مناسب دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان گفت: موضوع آینده این یوز نابالغ بسیار مهم است و به همین دلیل تصمیم‌گیری در مورد آن در کارگروه تخصصی بررسی می‌شود و با توجه به وضعیت آن، سوابق موضوع و مستندسازی انجام شده است.

وی تاکید کرد: تصمیم‌گیری برای نگهداری در سایت تکثیر در اسارت توران یا رهاسازی در طبیعت، طبق خرد جمعی کارشناسان و متخصصان خواهد بود.

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست پیشتر گفته بود: ترجیح نخست ما درباره نگهداری یوزپلنگ زنده‌گیری شده این است که پس از پایدار شدن وضعیت حیوان و انجام اقدامات پیش‌نیاز لازم، در صورت امکان حیوان به طبیعت برگردانده شود، اما باز هم باید نظر کارشناسان متخصص را در این موضوع جویا شد.

حسن اکبری همچنین درباره اقدامات انجام‌شده برای تجهیز سایت تکثیر در اسارت توران گفت: برای سایت تکثیر ۶۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع خارج سازمانی تامین شده و با همکاری بسیج سازندگی و با مشورت متخصصان، استانداردسازی سایت شامل ایجاد فضای ریوایلدینگ (بازوحشی‌سازی)، نصب چیتاران (آموزش تعقیب شکار)، بزرگ کردن فضای نگهداری یوزها، و مکان‌های برخورد نر و ماده (دالان عشق) آغاز شده است و تا قبل از فصل جفت‌گیری به پایان خواهد رسید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۴ ۰۵ تير ۱۴۰۳
علما باید فورا حکم جهاد حفاظت از وحوش که در حقیقت حفاظت از حیات بشره صادر کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۳ ۰۵ تير ۱۴۰۳
مردم برای نجات یوزپلنگا حاضر به همه رقم همکاری هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۰۵ تير ۱۴۰۳
خدا بهمون رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۳ ۰۵ تير ۱۴۰۳
بزرگترین اشتباه این است که مسئولین محیط زیست همه چیز را از دامپزشکان میخواهند کار دامپزشک ، اظهار نظر در در خصوص بیماریهای دام
است و این مشکل توله یوز مشکل تغذیه است که اظهار نظر در مورد آن در حوزه تخصص مهندسین دامپروری
و متخخصصین تغذیه دام است و .. ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۰۴ تير ۱۴۰۳
سگا = منقرض کننده نسل یوزپلنگای مملکت مخصوصا سگای گله چوپونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۰۴ تير ۱۴۰۳
حیوان ،آرامش فعلا ندارد و درشرایط استرس گونه وضعفی است
که قوای بدنی اش را تحلیل می برد.فعلا دوسه هفته ویتامین های
گروه ب را به صورت تزریقی دریافت کند همراه با غذاها و
وضعیت مایعات بدنش تحت کنترل باشد که بیشتر این مواقع،هم
افت مایعات،باعث بروز ضعف وتحلیل قوای بدنی است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۳ ۰۴ تير ۱۴۰۳
صد در صد سگا مادرش رو فراری دادن