جشن شکرانه عید غدیر در مازندران

مردم مومن و ولایت مدار مازندران امروز با حضور درمنازل علما و سادات و نیز توزیع شیرینی و شربت در خیابان‌ها و معابر عید سعید غدیر را گرامی می‌دارند.

بر اساس آیینی دیرینه در دیار علویان مردم مومن وخداجوی مازندران در محضر علما حضور یافته و به دیدار سادات در محل یا به منازل بستگانشان از سادات می‌روند و عید فرخنده غدیر را به شکرانه برگزیده شدن امیرالمومنین علی ع به عنوان جانشین پیامبر بزرگ رحمت در واقعه غدیر خم گرامی می‌دارند 

در این سنت زیبا علما و سادات به مردم عیدی داده وبا شیرینی و شربت از مهمانان پذیرایی می‌کنند و مداحان در باره فضایل امیرالمومنین علی ع به مداحی می‌پردازند.

براساس این گزارش درباره فضایل روز غدیر از معصومین ع و حتی از علمای اهل سنت روایت شده است:


پیامبر (ص): روز غدیرخم برترین عید‌های امت من است و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به‌عنوان دین برای آنان پسندید.

امام صادق (ع): عید غدیر عظیم‌ترین و باشرافت‌ترین عید مسلمانان است و سزاوار است در هر ساعت آن شکر خدا به‌جای آورده شود و مردم روزه شکر بگیرند که روزه این روز معادل شصت سال عبادت است.

امام صادق (ع): «روز غدیرخم عید بزرگ خداست، خدا پیامبری مبعوث نکرده، مگر اینکه این روز را عید گرفته و عظمت آن را شناخته و نام این روز در آسمان روز عهد و پیمان و در زمین روز پیمان محکم و حضور همگانی است.

امام رضا (ع): «روز غدیر در میان اهل آسمان مشهورتر است تا میان اهل زمین... اگر مردم ارزش حقیقی این روز را می‌دانستند، بی‌تردید فرشتگان در هر روز، ده بار با آنان مصافحه می‌‏کردند.»

نصیبی شافعی، از علمای اهل‌سنت، در مطالب السؤول به عیدبودن روز هجدهم ذی‌الحجه تصریح کرده است.

به گفته او، این روز عید و موسم و محلّ اجتماع مردم قرار گرفت؛ چون وقتى که رسول خدا، على را به این منزلت رفیع تخصیص داد، هیچ یک از مردم را در این منزله و مرتبه با على شریک قرار نداد.

به گزارش ابن‌خلّکان در وفیات الاعیان، با مستعلی بن مستنصر، از حاکمان مصر، در ۱۸ ذی‌حجه سال ۴۸۷ق که روز عید غدیرخم است بیعت شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.