ارسلان مالکی معاون وزیر و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن روز چهارشنبه در بازدید از ۱۶ هزار واحدی مسکن ملی در شهرک سلیمانی اردبیل اظهار کرد: در استان اردبیل ساخت واحدهای مسکونی با سرعت و در قالب شهرکهای متعدد در حال اجراست که برای ۲۷ هزار متقاضی تخصیص زمین و پروژه انجام شده و ۲ هزار متقاضی نیز تا ۲ ماه آینده صاحب زمین و تخصیص پروژه خواهند شد.
وی گفت: قانون جهش تولید مسکن شرایط خوبی را فراهم کرد تا دولت بتواند برای جبران عقبماندگی سالهای گذشته دست به کار شده و واحدهای مسکونی با کیفیتی را احداث و تحویل متقاضیان دهد.
مالکی اضافه کرد: هر چند در برخی شهرها در تأمین زمین دولتی با موانع و مشکلاتی روبهرو بودیم، اما با الحاق و خرید زمین از بخش خصوصی و مردم تلاش شد تا این کمبود جبران شده و حرکت رو به جلویی را در ساخت و تأمین مسکن شاهد باشیم.
وی افتتاح ۶۶ هزار و ۷۹۱ واحد نهضت ملی مسکن را همزمان به شکل وبیناری با حضور وزیر و سرپرست ریاست جمهوری یادآور شد و بیان کرد: ۵۱ هزار و ۷۴۰ قطعه زمین نیز به متقاضیان واگذار شد تا شاهد احداث مسکن باشیم.
مالکی یادآور شد: اقدامات خوبی را در آغاز عملیات احداث مسکن شاهد بودیم که عملاً از آبان ماه ساخت واحدها شروع شد و ما قرار است چهار میلیون واحد مسکن را احداث و تحویل دهیم که جبران عقبماندگی ماههای گذشته نیز به انجام رسیده است.
وی رشد تولید بخش مسکن و ساختمان را مثبت اعلام کرد و گفت: نسبت به دولت گذشته روند مثبت بوده و رشد تولید در این حوزه به ۷.۱ دهم رسیده است.
مالکی متوسط رشد بخش مسکن را در این ۲۰ سال ۲.۱ دهم عنوان کرد و افزود: متوسط رشد در این سه سال ۳.۲ دهم بوده است.
وی تصریح کرد: در حوزه بافت فرسوده نیز به طور متوسط صدور پروانه ساختمانی را با سرعت بیشتری نسبت به گذشته شاهد بودیم به طوری که در دولت یازدهم و دوازدهم متوسط صدور پروانه ۴۷ هزار فقره در سال بوده که در این سه سال سالانه این رقم به ۹۴ هزار فقره رسید که یک رشد ۲ برابری را شاهد هستیم.
مالکی افزود: هم در بخش روستایی و هم صدور پروانه برای ساخت و ساز در بافت فرسوده ما جهش ۲ برابری را نسبت به هشت سال گذشته شاهد هستیم.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن اضافه کرد: در تأمین زمین نیز به ویژه در مناطق روستایی برنامهریزیها به نحوی انجام شد تا ما به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم که در مناطق روستایی تا ۵۰۰ هزار فقره واگذاری زمین انجام شده و یا در مرحله اجرا است.