دبیر کارگروه تنظیم بازار املاک وزارت راه و شهرسازی گفت: طی ۱۱۰ هزار بازرسی که از بنگاه‌های املاک انجام شده ۳۰۰ میلیارد تومان جریمه تعیین شده است.

 یاسر دستمالچیان دبیر کارگروه تنظیم و کنترل  بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری امروز خود با بيان اينكه با مجموع اقدامات انجام شده براساس قوانین مصوب در دولت سیزدهم ۱۱۰ هزار بازرسی از بنگاه‌های املاک انجام شد و بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان جریمه اخذ شد.

دستمالچیان با اعلام اینکه طبق بررسی ها از ۱۸۰ هزار واحد بنگاه معاملات املاک ۱۸ هزار و۵۰۰ بنگاه املاک غیر مجاز شناسایی شد از کاهش این تعداد واحد غیر مجاز براساس موارد برخوردی همچون پلمب و الزام به اخذ مجوز به ۱۴ هزار واحد خبر داد.

وی تصریح کرد: مشاوران املاک مکلف هستند با بارگذاری مدارک خود در درگاه ملی مجوزها طی ۱۰ روز پروانه کسب را دریافت کنند.

دستمالچیان اظهار کرد: دریافت پروانه کسب منوط به دریافت پروانه تخصصی است و مشاوران املاک مکلف هستند با گذراندن دوره های آموزشی و اخذ موفقیت در آزمون پروانه تخصصی خود را دریافت و فعالیت تخصصی خود را ادامه دهند.

وی توضیح داد: در دولت رئیس جمهور شهید ابتکار کنترل بازار مسکن اجرا و عملیاتی شد .در همین رابطه در ۸۸مین ستاد هماهنگی دولت وزارت صنعت‌ معدن و تجارت مکلف شد تا کلیه راهبری و سیاست گذاری مشاوران املاک را به وزارت راه وشهرسازی تفویض کند. همچنین طبق قانون مصوب سال ۱۴۰۱ وزارت راه وشهرسازی متعهد شده است تا بر توزیع مسکن نظارت داشته باشد برهمین اساس نیز گشت های مشترک با حضور تعزیرات و اتاق اصناف در وزارت راه وشهرسازی شکل گرفت.

دستمالچیان افزود: همزمان با مصوب شدن این در ستاد سران قوا کنترل بازار مسکن به تصویب رسید و براساس آن سازمان تعزیرات مکلف شد تا در صورت تخلف نسبت به پلمب و جریمه ۱۰ برابری از بنگاه های متخلف اقدام کند.

وی با بیان اینکه گشت های مشترک ارزیابی بنگاه های مشاوران املاک کار خود را از تهران و شهرستان های پردیس آغاز کرد از تسری این اقدام مهم با مجوز رئیس جمهور به کل کشور خبر داد.

دستمالچیان با بیان اینکه سطح سواد بنگاه های معاملات املاک به حداقل دیپلم رسیده است بر تشکیل کلاس های پروانه تخصصی تاکید کرد و گفت: فعالیت حرفه ای مشاوران املاک بعد از اخذ نمره قبولی در آزمون میسر است و تمامی بنگاه های املاک مکلف قبولی در این آزمون هستند.

وی برخورد با اخلالگران حوزه مسکن را از سیاست های وزارت راه وشهرسازی عنوان کرد و گفت: با مجوعه قوانینی که تصویب و ابلاغ شد با اخلالگران در بازار مسکن برخورد شد .به این نحو که با افرادی که در بازار مسکن قیمت سازی می کردند و با صدور کد رهگیری متفرقه در این بازار اخلال ایجاد می کردند در همکاری با دستگاه اطلاعات و نیروی انتظامی برخورد لازم انجام شد.

دستمالچیان راه اندازی سامانه خودنویس را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در کوتاه کردن دست سوداگران برشمرد و گفت: امروز در مسکن جهش قیمتی نداریم. سه قانون جهش تولید مسکن، قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن اجاره بها و قانون نظام ثبت اموال غیر منقول الزام به اجرا دارند.

 وی تصریح کرد: در این قوانین افراد ملزم به ثبت قراردادها در سامانه هستند زیرا در غیر این صورت تسهیلاتی از جمله وام ودیعه مسکن ، ثبت نام مدارس و سایر موارد در صورت عدم ثبت انجام نخواهد شد همچنین تعیین سقف اجاره بها از دیگر الزاماتی است که با تصویب این قوانین در دولت سیزدهم قابلیت اجرا پیدا کرده است. عدم فعالیت بنگاه های متخلف ممنوعیت خریدوفروش امتیاز مسکن های حمایتی از جمله ویژگی های است که با تصویب این قوانین اجرایی شد‌.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار