وهاب میزانی سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین در نشست خبری مدیران شورای هماهنگی وزارت راه و شهرسازی در استان در خصوص عملکرد سه ساله دولت سیزدهم در حوزه مسکن گفت: درچند سال گذشته متاسفانه وضعیت ساخت مسکن طوری بود که تقریبا به یک یک کالای دست نیافتنی تبدیل شده بود و امکانی برای سیاست گذاری و برنامه ریزی وجود نداشت و باعث شده بود این بازار نابه سامان بسیاری از منابع مالی که میتوانست در قسمت تولید در کشور به کار گرفته شود را به سمت خودش جذب کند و بازار کاذبی ایجاد کرده بود که موجب نارضایتی شدید مردم شده بود.
وی افزود: مهمترین و اولینترین سیاست دولت سیزدهم و شهید جمهور بخش مسکن بود و اولین جلسه ایشان بعد از تشکیل دولت، در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد و در طول این مدت ۱۸ جلسه شورایعالی مسکن با حضور شخص رییس جمهور به صورت کشوری تشکیل شد و پیشرفت و توسعه استان در حوزه مسکن بسیار قابل توجه بوده است.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین افزود: بعد از تشکیل دولت سیزدهم در حوزه مسکن ابتدا فراخوان صورت گرفت و شناسایی افراد واجد شرایط پروسه سنگین و پیچیدهای بود و صد و بیست هزار متقاضی داشتیم که بعد از پالایش ۲۴ هزار متقاضی واجد شرایط شناخته شدند و بعد از اتمام ارزیابی واجدین شرایط، تخصیص پروژهها و عملیات اجرایی ساخت بیش از ۲۴هزار خانه در قالب طرح نهضت ملی مسکن در این استان آغاز شد.
میزانی با بیان اینکه به دلیل مرغوبیت خاک کشاورزی، روند توسعه شهری در استان با محدودیت روبروست گفت: موضوع تامین زمین بسیار چالش برانگیز بود و این موضوع در سه حوزه مختلف از جمله الحاق ظرفیت شهرها، استفاده از ظرفیتهای روستایی و الحاق به روستا با کیفیت زیرساختهای شهری پیگیری شد که اتفاق خاص و قابل توجهی بود.
وی با اشاره به اینکه تامین زیرساختها باید متناسب با توسعه اتفاق بیفتد ادامه داد: تامین زیرساختها در شهرجدید مهرگان که زیرساختی از قبل وجود نداشت کار پیچیده و سنگینی بود و همچنین موضوعاتی از قبیل شبکه معابر، زیرسازی آسفالت، جدول گذاری و به تناسب با آن ایجاد شبکههای آب و برق و گاز از مسائلی بود که خوشبختانه متناسب با پیشرفت پروژهها برنامه ریزی شد و بخش زیادی از آن به اتمام رسید و در حال پیشرفت است.
این مقام مسئول در خصوص تاسیسات روبنایی از جمله مساجد و مدارس و مراکز درمانی و فرهنگی و آموزشی گفت: ساخت تاسیسات روبنایی باید متناسب با توسعه باید صورت بگیرد و اگرچه هنوز به آن روند مطلوب مورد نظر نرسیده ایم، اما تعداد زیادی از این مراکز به بهره برداری رسیده و الباقی نیز در دست ساخت و اقدام است.
به گفته وی بعد از موضوع تامین زمین و تخصیص پروژه ها، انتخاب پیمانکار یکی از چالشها و مسائلی بود که باید صورت میگرفت و همچنین موضوع کاهش هزینههای ساخت نهضت ملی مسکن با توجه به افزایش تورم، که لازم بود به خوبی مدیریت شود تا ما بتوانیم با حداقل قیمت و بالاترین کیفیت کار را پیش ببریم و در این مسیراز ظرفیتهایی مثل کاهش صدور پروانه در شهرداریها و همینطور کاهش هزینههای مهندسی با اعمال ضرایب و تخفیف بسیار تلاش شد تا جایی که مقدور است این هزینهها کاهش پیدا کند.
میزانی افزود: اتفاق ویژهای که در استان افتاد و الگویی برای کشور شد این موضوع بود که علاوه بر ناظرینی که به طور معمول در پروژهها حضور دارند، ما در استان قزوین از ظرفیت مشاوران هم برای نظارت بر کار ناظرین و مدیریت ناظرین استفاده کردیم که با حضور در صحنه و گزارشهای درست و به موقع و در نهایت مجموع اقدامات انجام شده باعث شد چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی ما در صدر استانهای پیشرو در عملکرد نهضت ملی مسکن باشیم.
دبیر شورای مسکن استان قزوین در خصوص تسهیلات بانکی اختصاص یافته به پروژهها بیان داشت: موضوعات بعدی تسهیلات بانکی بود که در استان ما بانک مسکن فوق العاده ویژه عمل کرد و تقریبا تمام تسهیلاتی که در حوزه نهضت ملی توسط بانک مسکن پرداخت شد و از همراهی بانک مسکن در کنار راه وشهرسازی مردم بهرهمند شدند.
میزانی بیان کرد: از سوی دولت ساخت ۴ میلیون مسکن در مدت چهارسال تعهد شد که سهم استان قزوین ۶۹ هزار و ۹۶۹ واحد بود که در مدت سه سال اخیر ۵۲ هزار و ۴۷۷ واحد در دستور ساخت قرار گرفت که تاکنون برای ۵۲ هزار و ۳۹۵ واحد پروانه صادر شده و ۹۹.۸۴ درصد پروژهها محقق شده است.
وی در خصوص آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در استان اظهارداشت: از مجموع ۲۴ هزار و ۹۲۸ واحد مسکونی در دست ساخت درحال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۴۱.۷۲ درصد مواجهیم و تاکنون ۱۶ هزار و ۵۶۷ واحد نیز با بانک عامل عقد قرارداد شده است.
این مدیر یادآورشد: از پروژه مسکن مهر دولتهای گذشته تعداد ۲۸۰۰ واحد باقیمانده و ۲۶۱ واحد تعیین تکلیف شده است.
میزانی اضافه کرد: در راستای تامین زمین برای توسعه ساخت و سازها در استان تاکنون ۴۱۱ هکتار زمین واگذار شده و تامین ۴۹۰ هکتار زمین در دست اقدام است و برای پاسخگویی به نیازها با ۴۴ هکتار کسری زمین مواجهیم.
وی گفت: در بافت روستایی هم ۷۶۲ هکتار زمین باید تامین شود که تاکنون ۱۶ هکتار زمین واگذار شده و در شهرها ۵۱ هکتار و ۶۰ هکتار در روستاها در دست تامین است.
این مسئول اظهارداشت: در اجرای قانون جوانی جمعیت ۲۲۶۶ خانوار صاحب زمین شدند.
میزانی یادآورشد: در بافت فرسوده هم ۸۰۲ فقره جواز ساخت صادر شده و درحال حاضر ۳ هزار و ۷۷ واحد در دست ساخت است.
وی بیان کرد: سهم استان قزوین در بافت فرسوده ۹ هزار و ۲۸۵ واحد بوده که در مدت چهار سال اجرا شود که با تحقق ۵۷ درصدی برنامهها تاکنون ۵۲۲۳ واحد در بافت فرسوده نوسازی و ساخته شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین در خصوص ساماندهی مشاوران املاک هم گفت: در استان ۳۴۰ واحد مشاوران املاک فعالیت میکنند که ۱۲۳ مشاور هم در حال دریافت مجوز هستند.
وی افزود: با انجام ۲ هزار و ۹۴۶ فقره بازرسی از مشاوران املاک تعداد ۱۳۲ نفر از صاحبان مشاوران املاک تذکر گرفتند.
میزانی با اشاره به اینکه در هفته گذشته هزار و ۱۹۳ واحد تحویل متقاضیان شد گفت: این روند ادامه دارد و پیش بینی ما این است که ۱۴ هزار واحد تا پایان سال تحویل متقاضیان شود.