مسعود اصغری درباره ذبح بهداشتی دام ماه محرم خطاب به هیاتهای مساجد، حسینیه ها، تکایا در عزاداری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع)، بیان کرد: برای بهرهگیری از نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی، ذبح دام را در کشتارگاههای تعیین شده شهرستانها انجام دهید.
وی با بیان اینکه از کشتار دام در معابر و منازل به دلیل پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو باید پرهیز کرد، افزود: هنگام ذبح دام از دستکش، عینک و روپوش مخصوص استفاده کرده، و بعد از کشتار دام قربانی، لاشه را حداقل ۲۴ ساعت در یخچال (دمای صفر تا ۴ درجه) نگهداری و سپس آن را خرد و مصرف کنید.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: جگر دام قربانی را تازه مصرف نکنید و بعد از نگهداری حداقل به مدت ۴۸ در دمای یخچال نگهداری شود، حتما پس از تماس با حیوان یا ذبح آن، دست هایتان را با آب و صابون به خوبی بشویید و وسایل استفاده شده در ذبح مانند چاقو، تشت و سینی را تمیز و ضدعفونی کنید.
وی تاکید کرد: در این ایام از رها کردن خونابهها و پسماندهای دام در معابر شهری و روستایی پرهیز کرده و از خرید دامهای دارای کنه، علائم بیماری و بدون هویت (فاقد پلاک بارکددار) خودداری کنید.
اصغری گفت: تا حد ممکن دام قربانی را از مراکز عرضه مجاز دام زنده شهر خود خریداری، و از سلامت دام با مراجعه به تیمهای سیار و ثابت کارشناسان دامپزشکی یا درمانگاه دامپزشکی اطمینان حاصل کنید.
وی اظهار کرد: اگر برای نذورات از شیر استفاده میکنید حتما باید شیر پاستوریزه باشدو در صورت استفاده از شیر سنتی، به مدت پنج دقیقه جوشانده و سپس توزیع کنید.