علیرضا نسائی دبیر ستاد برگزاری آیین سنتی "ششم امام حسین(ع)" در شهر برزک اظهار کرد: آیین سنتی مذهبی سفره برکت همزمان با ششمین روز شهادت امام حسین(ع) با حضور امام جمعه ، خانوادههای معظم شهدا و جمعی از مسئولان و اقشار مختلف مردم با قرائت قرآن توسط قاری بین المللی قرآن جناب آقای دکتر مهدی تقی پور ، مرثیه سرایی کربلایی علی پورکاوه ، سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علیرضا صادقی واعظ و اجرای دکتر وحید مدرس زاده در حسینیه موسی بن جعفر(ع) شهر برزک از توابع شهرستان کاشان برگزار شد.
دبیر ستاد برگزاری این مراسم گفت : این مراسم به عنوان اثر فرهنگی ناملموس در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده و بنا بر یک رسم دیرینه با گستردن یک سفره بزرگ با نام «سفره برکت» با اهدای محصولات بومی و محلی توسط شهروندان به این سفره، برگزار میشود.
علیرضا نسائی ادامه داد: زنان در آیین عاشورایی سفره برکت، هفت کاسه یا بشقاب از آجیل یا تنقلات محلی نظیر گردو، بادام، کشمش، جوزقند، فندوق، برگه زردآلو و قیسی ، توت خشک ، سنجد و دیگر محصولات باغی را در مجمعه های مسی بر روی سر میگذارند و به مسجد محله مصلی این شهر میآوردند و تمام این محصولات را در سفرهای و به طول 10 تا 15 متر که در مسجد پهن شده است، می گذارند.
وی با اشاره به نحوه برگزاری این مراسم تصریح کرد: خادمین مسجد پس از تزیین سفره با تنقلات آورده شده به همراه گل و شمع ، مراسم ششمین روز شهادت امام حسین(ع) و آیین سفره برکت را آغاز می کنند. در ابتدای مراسم سوره یاسین توسط قاری قرآن قرائت می شود و سپس با مرثیه سرایی و روضه خوانی توسط مداحان و سخنرانی توسط یکی از خطاب و کارشناسان مذهبی برجسته مراسم عزاداری را ادامه میدهند و در پایان مراسم ، محصولات و محتویات سفره برکت را برای توزیع بین عزاداران بسته بندی می کنند.
علیرضا نسائی گفت: اعتقاد اهالی شهر برزک در برگزاری مراسم آیینی روز ششم شهادت امام حسین(ع) با گستردن سفره برکت در باروری و پر خیر و برکت کردن محصولات باغیشان است. همچنین آیین سفره برکت و برگزاری آیینهای عاشورایی نقش موثری در وفاق و پیوند اجتماعی محلههای مختلف شهر برزک دارد.