اکنون غزه به دلیل ۲۹۰ روز جنگ خونین و در عین حال ویرانی زیرساختهای بهداشت و درمان، محدودیتهای در ورود کمکهای بشردوستانه و نیز نبود غذای کافی و آب آشامیدنی سالم به محیط آزمایشگاهی مناسب برای کشت بیماریهای مختلف تبدیل شده است. اکنون هیچ غیرنظامی در این منطقه از ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی در مصون نیست.
به گزارش الجزیره، آیادیل ساپاربکوف، مدیر بخش سلامت سازمان جهانی بهداشت در سرزمینهای اشغالی فلسطین اعلام کرد: فلج اطفال اکنون تنها بیماری نیست که خطر گسترش آن در غزه وجود دارد. من نگران گسترش بیماریهای مختلف به دلیل بهداشت بسیار نامناسب آب در این منطقه هستم.
وی در ادامه افزود: زمانی که به موضوع فلج اطفال و دیگر بیماریها میرسیم، بسیار دشوار خواهد بود که از مردم بخواهیم از توصیههای بهداشتی تبعیت کرده و دستهای خود را به طور مرتب بشویند و آب سالم بنوشند، زیرا آوارگان فلسطینی اکنون در پناهگاهها در وضعیت بسیار بدی به سر میبرند به طوری که برای هر ۶۰۰ نفر یک توالت وجود دارد و آنها به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.
این مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت خاطر نشان کرد: با سیستم سلامت شکننده، فقدان آب و بهداشت مناسب، در کنار عدم دسترسی جمعیت فلسطینیان به سیستم درمانی، جملگی باعث میشود هم اکنون غزه در شرایط بهداشتی بسیار بدی قرار بگیرد.
مترجم: ابوالفضل هاشمی