اگر اصطلاحا خوردن یک سیب در روز شما را از مراجعه به پزشک دور نگه می‌دارد، براساس یک مطالعه جدید، تبدیل آن به یک سالاد میوه ممکن است حتی بیشتر به شما کمک کند.

این مطالعه جدیدترین موردی است که مجموعه شواهدی ارائه می‌کند که به فواید طولانی مدت و گسترده استفاده از میوه در هر رژیم غذایی اشاره دارد.

به نقل از اس‌اف، محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) داده‌های ۱۳ هزار و ۷۳۸ شرکت‌کننده را طی تقریبا دو دهه بررسی کردند و دریافتند افرادی که حدود سه وعده میوه در روز یا بیشتر در دوران میانسالی می‌خورند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی در سال‌های بعد هستند. این علائم نه تنها شامل افسردگی، بلکه تاخیر در عملکرد شناختی، بی‌خوابی، تمرکز ضعیف و افزایش خستگی بود.

اولین مرحله تحقیقات بین سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۸ انجام شد، زمانی که شرکت کنندگان با میانگین سنی ۵۱ سال از نظر مصرف روزانه میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس، در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، محققان سلامت روان شرکت‌کنندگان با میانگین سنی که در آن زمان ۷۳ سال بود را با استفاده از مقیاس افسردگی سالمندان بررسی کردند. حدود ۳۱۸۰ (۲۳.۱٪) شرکت کننده بیان کردند که پنج یا بیشتر از علائم مطرح شده در نظرسنجی را دارند.

پس از تطبیق نتایج به دست آمده با فاکتور‌های معمول سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، فعالیت بدنی، کیفیت خواب و سایر مشکلات مرتبط با افزایش سن، محققان دریافتند افرادی که سه وعده یا بیشتر میوه در روز مصرف می‌کنند علائم افسردگی را به میزان قابل توجهی کمتر نشان می‌دهند.

وون پوآی کوه (Woon-Puay Koh) محقق ارشد می‌گوید: این مطالعه بر اهمیت مصرف میوه به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر افسردگی مرتبط با افزایش سن تاکید دارد. در جمعیت مطالعه ما، شرکت کنندگانی که حداقل سه وعده میوه مصرف کرده بودند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک وعده در روز مصرف می‌کردند، احتمال افسردگی مرتبط با افزایش سن به میزان قابل توجه دستکم ۲۱ درصد کاهش یافت.

در حالی که مطالعه‌ای که در سنگاپور انجام شد نشان داد که ۱۴ میوه‌ای که بیشتر در جهان مصرف می‌شوند شامل هندوانه، پرتقال، نارنگی، موز و سیب هستند و یک وعده به طور کلی برابر با یک سیب متوسط یا یک فنجان توت فرنگی در نظر گرفته می‌شود.

کوه خاطرنشان کرد: می‌توان با خوردن یک تا دو وعده میوه بعد از هر وعده غذایی به این هدف دست یافت. ما هیچ تفاوتی در نتایج افرادی که میوه‌های با شاخص گلیسمی بالا یا پایین مصرف می‌کردند، مشاهده نکردیم. بنابراین، برای افراد دیابتی، میوه‌هایی با شاخص گلیسمی پایین گزینه مناسبی است که قند خون را به اندازه میوه‌هایی با شاخص گلیسمی بالا افزایش نمی‌دهد.

به گفته محققان، به نظر می‌رسد کلید حفظ مصرف میوه از سنین ۴۰ تا ۶۵ سالگی است و می‌تواند به عنوان راهی برای حفظ سلامت روان در دهه‌های آینده در نظر گرفته شود. این ارتباط هنوز مشخص نیست، اما آنها بر این باورند که سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها و خواص ضد التهابی موجود در میوه‌ها، مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئید‌ها و ویتامین C، می‌تواند بر کاهش تنش اکسیداتیو و محافظت از مغز در برابر انحطاط نقش داشته باشد.

همچنین شایان ذکر است که مصرف سبزیجات هیچ ارتباطی بین سلامت روان و رژیم غذایی در ۱۳ هزار و ۷۳۸ شرکت کننده که در این مطالعه شرکت کردند نشان نداد.

کوه می‌گوید: مطالعه ما با هدف بررسی رابطه بین مصرف میوه و سبزیجات در میانسالی با خطر بروز علائم افسردگی در اواخر زندگی انجام شد.

منبع: ایسنا

برچسب ها: افزایش سن ، افسردگی ، میوه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
وقتی گوجه شده 30 تومن کی میتونه میوه بخره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
میوه و سبزیجات + ماست = راز جوانی
آخرین اخبار