محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اعلام خبر افتتاح نمایشگاه بزرگ و بی سابقه سرزمین تمدنها در محل برج میلاد تهران، اظهار کرد: تا امروز هرگاه صحبت از مقاومت و کشورهای حوزه مقاومت به میان میآمد ناخودآگاه افکار عمومی به سمت تحرکات نظامی و اخبار جنگ معطوف میشد، اما این نمایشگاه با ویژگیهای منحصر به فرد خود قصد دارد تا نگاه عامه مردم و دنبال کنندگان اخبار و مسائل کشورهای حوزه مقاومت را به سمت و سویی فراتر از اخبار نظامی و به سمت ریشههای فرهنگی و تاریخی ببرد.
وی با اشاره به ویژگیهای تمدنی کشورهای حوزه مقاومت افزود: برای رسیدن به هدف تمدن سازی و تحقق تمدن نوین اسلامی باید تمدنهای دیرپایه را شناخت دلایل فراز و فرود آنها را شناخت وبر اساس شاخصها ومبانی اسلامی وایرانی به سمت تحقق آن حرکت کرد. کشورهایی که امروزه از آنها به عنوان جبهه مقاومت یاد میشود هر یک قدمتی به درازنای تاریخ دارند و شناساندن این قدمت و تاریخ و فرهنگ غنی به افکار عمومی یکی از کارهای راهبردی در عمق بخشی به مساله مقاومت است.
توکلی زاده گفت: سرزمین تمدنها یک رویداد موثر و پویا و دارای المانها و نشانههای فرهنگی تاریخی از کشورهای حوزه مقاومت یعنی ایران، سوریه، عراق، لبنان، یمن و فلسطین است که قطعا با روایتهایی که در این نمایشگاه ارائه خواهد شد میتواند گام مهمی در معرفی عمیق و نمایش چهره واقعی و درخشان این کشورها بردارد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به نقشه راه ترسیم شده توسط رهبر معظم انقلاب در مورد خیزش تمدنی اسلام، اظهار کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) طی بیانات خود در اجلاس بینالمللی بیداری اسلامی (شهوریور ۱۳۹۰) فرموده بودند که "شک نیست که تحولات بزرگ اجتماعی، همواره متکی به پشتوانههای تاریخی و تمدنی و محصول تراکم معرفتها و تجربهها است"؛ ما نیز با برنامه ریزی و تدارک و آماده سازی نمایشگاه سرزمین تمدنها بنا داریم تا آگاهی جامعه را نسبت به رخدادهای مهم سرزمینهای حوزه مقاومت افزایش دهیم و افتخارات حوزه مقاومت را بیش از پیش به عموم مردم معرفی کنیم. بدون شک اشتراکات فرهنگی میان تمدنها میتوانند به پیوستگی میان ملل مقاومت و تعالی قدرت آنها کمک کند
وی در پایان افزود: روایت این نمایشگاه از دروازه ملل تخت جمشید شروع میشود و در ادامه به پالمیرای اشکانی در سوریه، دروازه تاریخی بعلبک در لبنان، قلعه بابل عراق، دروازه رداعه یمن، محله الجزایریهای غزه و نهایتا به بنای مسجد الاقصی (قبهالصخره) در قدس شریف خاتمه پیدا میکند. این رخداد فرهنگی محصول تلاش صدها هنرمند و طراح و همکاران ما در برج میلاد است که با تلاش فشرده خلق گردیده و جا دارد از همه آنها تشکر کنم.