وحیدنیا گفت: در شهر قم و اطراف آن واحد‌های آلاینده بسیار زیادی وجود دارد، اما سهم شهرداری قم در عوارض آلایندگی اندک است.

به نقل از شهرداری قم،محمد وحیدنیا اظهار کرد: در بحث عوارض آلایندگی در سال گذشته پیگیری‌هایی انجام و اواخر سال مبالغی واریز شد، اما این بخش از مؤلفه درآمد که مستند قانونی درخصوص آن وجود دارد وظیفه‌ای است که باید در حوزه اداره کل محیط‌زیست و اداره کل مالیاتی اقدام شود.

مدیرکل وصول درآمد شهرداری قم افزود: محیط‌زیست باید اطلاعات و مدارکی درخصوص موارد و واحد‌های آلاینده را جمع‌آوری کرده و پس از تشکیل پرونده این مستندات را به اداره کل مالیاتی ارجاع دهد و این اداره کل نیز پس از انجام مراحل و درصورتی‌که رفع آلایندگی نشد، عوارض را پیش‌بینی کرده و طبق شاخص‌های جمعیتی به شهرداری‌ها ابلاغ کند.

وی با بیان اینکه بخشی از این کار توسط اداره کل محیط‌زیست انجام‌شده است، اما رضایت‌بخش نیست، ادامه داد: در شهر قم و اطراف آن واحد‌های آلاینده بسیار زیادی وجود دارد و انتظار است تا سازمان محیط‌زیست استان این واحد‌ها را زودتر شناسایی و بتوان منابع لازم را از این محل جذب کرد و مطابق قانون در محل خود هزینه شود.

 وحیدنیا تصریح کرد: ماده ۴۰ قانون مالیات بر ارزش‌افزوده تاکیداتی در این زمینه دارد و دستگاه‌های نظارتی در این خصوص سوال می‌کنند، اما وصولی این محل هنوز به اندازه اهداف مدنظر قانون‌گذار نیست و امید است با توجه به همکاری بیشتر این نهاد‌ها محیط‌زیستی این کار زودتر به نتیجه برسد.

 وی اضافه کرد: حوزه آلایندگی یک موضوع تخصصی است و بانک اطلاعات نیز توسط سازمان محیط‌زیست باید بر اساس معیار‌ها و موارد قانونی مشخص‌شده تهیه شود.

 مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری قم با اشاره به اینکه شاید شهرداری در این شناسایی نتواند دخل و تصرف داشته باشد، گفت: ازنظر حمایت‌های لجستیکی و سایر موارد معاونت خدمات شهری در جلسات با سازمان محیط‌زیست در این زمینه اعلام آمادگی کرده است تا در فرایند شناسایی واحد‌های آلاینده مشارکت کند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار