مجتبی پایان، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه تسهیل روند گذرنامه زوار اربعین گفت: با توجه به این که سال گذشته تجربه خوبی در گذرنامه زیارتی صورت گرفت و بهواسطه ارزان قیمتی و اعتبار زیارتی ۵ ساله مورد اقبال مردم عزیز هم قرار گرفت؛ کماکان پس از محرم و صفر، پیگیر اجرای این طرح بودیم.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه قم افزود: از ابتدای محرم امسال آمار ثبتنام گذرنامه زیارتی افزایش پیدا کرده و درخواستها همچنان به صورت غیرحضوری از طریق سامانه "پلیس من" درحال انجام است.
پایان در پاسخ به این سوال که چه کسانی میتوانند گذرنامه زیارتی دریافت کنند، بیان کرد: پیشبینی انجام شده در زمینه گذرنامه زیارتی این است که همه افراد به غیر از مشمولان غائب نظام وظیفه میتوانند این خدمات را دریافت کنند. امسال نصب برچسب تمدید را نخواهیم داشت، فقط با گذرنامه زیارتی اجازه تردد دارند.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه قم در پاسخ به این سوال که گذرنامه زیارتی چند روزه صادر میشود، عنوان کرد: بر اساس رصدی که داشتهایم، فرآیند صدور تا تحویل گذرنامه درحال حاضر به طور معمول ۵ روزه انجام میشود. هزینه گذرنامه زیارتی ۶۵ هزار تومان، معادل یک دهم هزینه بینالمللی است، به همین خاطر از سمت مردم مورد استقبال خوبی قرار میگیرد.
پایان درخصوص مدارک هویتی مورد نیاز برای ثبت درخواست گذرنامه نیز گفت: برای آقایان بالای ۱۸ سال عکس، شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت، برای اعضای خانواده و افراد زیر ۱۸ سال علاوه بر این مدارک رضایت سرپرست نیز الزامی است.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه استان قم گفت: در بحث تسریع در صدور گذرنامه عادی و زیارتی در این ایام در دستور کار ما قرار گرفته است. باتوجه به اینکه گذرنامهها متمرکز در تهران چاپ میشود، همکاران ما در مرکز به صورت شبانهروزی و ۲۴ ساعته در سالن چاپ فعال هستند.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه قم افزود: از ابتدای محرم و این ایام که از طریق استانداری کاهش ساعات کاری و تعطیلی ادارات ابلاغ میشد؛ ادارات گذرنامه ما و دستگاههای زیربط هیچگونه کاهش ساعت کاری نداشتیم و تمام همکاران درحال خودمت در محل کار بودند.
پایان در پاسخ به این سوال که اگر در مرز افراد دچار مشکل شوند چه تمهیداتی برای آنها صورت گرفته میشود، گفت: از سلسله مراتب فرماندهی فراجا برای خروج از مرز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است که در کوتاهترین زمان زائران عزیز با ارائه مدارک گذرنامه خود بتوانند از مرز عبور کنند.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه استان قم بیان کرد: مدارک مورد نیاز برای زائران ایرانی گذرنامه عادی یا زیارتی و مدارک هویتی است.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه قم عنوان کرد: در مواردی که افراد با مشکل روبهرو میشوند و امکان ثبت در سامانه "پلیس من" وجود ندارد، همکاران بنده باید در اداره رسیدگی کنند و در صورت امکان با مراجعه حضوری ثبت درخواست خود را انجام دهند.
پایان ضمن اعلام هزینههای گذرنامه عنوان کرد: عزیزانی که از طریق سامانه پلیس من درخواست میدهند، گذرنامه زیارتی یک هزینه ثابت دارد که مبلغ ۶۵ هزار تومان است. برای گذرنامه عادی و بینالمللی طبق نرخ مصوب ۴۲۰ هزار تومان و برخی هزینههای جانبی هم که باید به دفتر پلیس + ۱۰ پرداخت کنند.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه استان قم گفت: دانشآموزان، دانشجویان و طلاب تا زمانی که وضعیت نظام وظیفه آنها مشخص نشده است، باوجود اینکه گذرنامه در اختیار داشته باشد، امکان خروج از کشور را ندارند. مگر اینکه اشتغال و معافیت به تحصیل خود را در سامانه سخا ثبت کرده، کد تایید بگیرند و سپس برای درخواست گذرنامه زیارتی اقدام کنند.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه قم در بیان وضعیت اتباع تصریح کرد: امسال برای اتباع خارجی که کارت آمایش، گذرنامه خانواری و دفترچه اقامت دارند "سند خادم" از طریق پلیس مهاجرت فراجا صادر میشود. اتباع خارجی صرفا با دست داشتن سند خادم میتوانند به سمت مرز پیشبینی شده شلمچه حرکت کنند.