علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه برداشت آلو در باغهای استان آغاز شده گفت: این استان یکی از قطبهای تولید میوه در سطح کشور است که تنوع ارقام آنها یکی از مزیتهای باغداری استان به شمار میآید.
وی اضافه کرد: براساس برآوردهای انجام شده امسال پیشبینی میشود بیش از ۳۹ هزار تن محصول آلو از سطح ۳ هزار و ۴۰۰ هکتاری باغهای آلو در استان برداشت شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ارقام آلو در چندین نوع مثل آلو قطره طلا، شابلون، سانتاروزا، کالیفرنیا، آنجلینا، گوشتی، خاکی، اختری و انواع آلوهای بومی دراستان تولید میشود.
وی اظهار کرد: این محصول در تمامی شهرستانهای استان کاشت شده که بیشترین سطح آن در ارومیه است که به ترتیب بعد از ارومیه شهرستانهای شاهیندژ، مهاباد، میاندوآب بیشترین سطح زیر کشت و تولید این محصول را در استان به خود اختصاص داده اند.
وی به مدت زمان برداشت این محصول اشاره کرد و گفت: از نظر زمان برداشت میوههای آلو به ارقام زودرس مثل سانتاروزا و دیررس مثل آلو خاکی و کالیفرنیا تقسیم میشوند که مابقی ارقام نیز مابین این دو رقم برداشت میشوند.
در فصل تابستان انواع میوههای هستهدار اعم از شلیل، هلو، البالو، انگور و آلو در این استان برداشت و روانه بازار مصرف میشود.
آذربایجانغربی دارای بیش از ۱۲۰ هزار باغ و بیش از ۷۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی است که سالانه ۶.۷ میلیون تن انواع محصولات از این مزارع برداشت و روانه بازار میشود.