حسن جهانیان مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای مازندران گفت: امسال برای اولین بار به منظور جابهجایی زائران اربعین، ناوگان سواری کرایه بین شهری، مینیبوسها و ونهای مازندران مجاز به تردد تا مرز عراق شدند.
او افزود: همچنین ۱۰ دستگاه اتوبوس VIP عراقی هم برای انجام سفر مستقیم از مازندران به عراق در نظر گرفته شد.
جهانیان با بیان اینکه این سفر بصورت رفت و برگشت است، گفت: این اقدام فقط در پنج استان انجام میشود که مازندران هم یکی از این استانها است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای مازندران با بیان اینکه در اربعین بزرگترین حملونقل زمینی مسافر در دنیا انجام میشود، افزود: برنامهریزی برای جابهجایی میلیونها زائر از سراسر کشور به دروازههای مرزی ایران و عراق و بازگشت زائران به مبدا در بازه زمانی محدود کار بزرگی است که طی سالهای اخیر به شکل مطلوبی توسط ناوگان حملونقل جادهای انجام شده و امسال نیز به شکل گستردهتری اجرا میشود.
جهانیان با اعلام اینکه مازندران با وجود فاصله زیادی که با مرز عراق دارد پنجمین استان از نظر ثبتنام زائران عتبات عالیات در سامانه سماح است، گفت: همین موضوع برنامهریزی برای مدیریت حملونقل و جابهجایی مسافران را پراهمیتتر میکند.
او با بیان اینکه ۱۵ درصد کل ناوگان سواری بینشهری کشور در مازندران قرار دارد، افزود: این خودروها طبق مقررات مجاز به تردد بیش از ۷۰۰ کیلومتر در هر ۲۴ ساعت نیستند. به دلیل همین محدودیت نیز صدور صورت وضعیت برای جابهجایی زائران تا مرز عراق وجود نداشت، اما با پیگیریهای انجام شده امسال فقط برای بازه زمانی اعزام زائران به پیادهروی اربعین این محدودیت برداشته شد و خودروهای سواری کرایه بینشهری مازندران نیز به ناوگان حملونقلی پیادهروی اربعین اضافه شدند.
جهانیان گفت: علاوه بر سواریها برای مینیبوسها و ونها نیز این امکان فراهم است، اما همه این خودروها پیش از سفر مورد بررسی فنی قرار میگیرند و در صورت داشتن ویژگیهای فنی و رفاهی لازم مجوز تردد دریافت میکنند.
او افزود: یکی از معیارهای اصلی نیز سالم بودن کولر خودرو است تا زائران در شرایطی مناسب عازم سفر اربعین شوند.
جهانیان با اشاره به اینکه نظارت بر نرخ فروش بلیتها و کرایه سفر به طور مستمر انجام میشود، گفت: امسال رسیدگی به تخلفات نرخ کرایه زائران اربعین بدون ارجاع پرونده به اداره کل و به صورت فوری در دفتر شرکتها انجام میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.