یوسف خدادادی گفت: ستاد مردمی دیه سال ۱۳۸۱ در اردبیل با کمک و همراهی شایستهترین، مومنترین، متعهدترین و نیکوکارترین انسانها و اهالی این استان تاسیس شد.
نایب رئیس هیات امنای ستاد دیه استان اردبیل افزود: ابتدای تاسیس ستاد میزان ورودی زندان و تعداد محکومان جرایم غیرعمد و مالی استان اردبیل بیش از یک هزار نفر بود و از سوی دیگر ذهنیت بسیاری از قشرها این بود که زندان فضایی برای نگهداری از بزهکاران صرف و افراد مخل امنیت است.
به گفته او، برهمین اساس تصور این بود که کمک به شخص زندانی امری ناپسند و زشت است، در حالی که این ستاد از ابتدای تاسیس تاکنون نه بزهکاران که به آزادی بدهکارانی کمک میکند که به دلیل بدهی و از سر نداری راهی زندان میشوند.
خدادادی افزود: این فرهنگ کمک به آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد و مالی با لطف خداوند در استان اردبیل به تدریج با تلاشهای صورت گرفته جا افتاد و اینک اردبیل جزو استانهای پیشتاز در این زمینه به شمار میرود.
او گفت: بیش از پنج هزار نفر از محکومان غیرعمد و مالی با مجموع مبلغ بدهی افزون بر ۱۵ هزار میلیارد ریال از سال ۱۳۸۱ تا کنون با کمکهای نقدی نیکوکاران، اعسار به تقسیط، اعطای تسهیلات بانکی و جلب نظر شاکیان برای گذشت از بخشی از طلب خود از سوی ستاد مردمی دیه استان اردبیل آزاد شدند.
نایب رئیس هیات امنای ستاد دیه استان اردبیل ادامه داد: امسال هم در پنج ماه نخست بیش از ۱۶۲ نفر محکوم جرایم غیرعمد و مالی با مجموع مبلغ بدهی سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال آزاد شدند که حدود یک هزار میلیارد ریال این مبلغ ناشی از گذشت شاکیان بوده که در تاریخ فعالیت ستاد دیه اردبیل بینظیر است؛ به طوری که امسال ۶۰ نفر بیش از پارسال از زندانهای استان اردبیل آزاد شدند.
خدادادی گفت: همچنین از ابتدای محرم امسال تاکنون ۴۸ نفر با مجموع مبلغ محکومیت یا بدهی یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال آزاد شدند که البته استفاده از ظرفیت محرم و صفر برای جلب کمک به آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد و مالی جزو ابتکارهای ستاد دیه اردبیل است.