مهدی اصفهانیان عصر یکشنبه در نشست رسانهای شهردار قم با اصحاب رسانه استان گفت: با توجه به پیش بینی حضور خیل عظیمی از زائران در ایام اربعین حسینی در قم، شهرداری از دوماه قبل برای ارائه خدمات شهری و سایر خدمات به زائران اربعین در قالب طرح علمداران خدمات را در سه محور ملاک عمل قرار داده که اولویت اول خدمت رسانی به زائران در شهر قم است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: قم از زائران ۱۵ کشور در مسیر رفت و بازگشت از کربلا را میزبانی میکند که حمایت از قرارگاه مردمی اربعین اولویت اصلی است که مجموعه مدیریت شهری در حوزههای مختلف از این زائران پذیرایی و خدمت رسانی میکند.
اصفهانیان بیان کرد: مراسم جاماندگان اربعین در بلوار پیامبر اعظم برگزار خواهد شد و امید است خدمات خوبی را در این ایام شاهد باشیم.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم همچنین بیان کرد: ۶۰ دستگاه اتوبوس و ۱۰ دستگاه ون در حوزه خدمات حمل و نقل برای اربعین در شهر قم و مرز مهران خواهیم داشت.
اصفهانیان بیان کرد: برای اولین بار با همکاری خیریه غدیر برای نظم بخشی و نظافت طریق الحسین علیه السلام اقداماتی از سوی شهرداری قم صورت میگیرد و در این راستا ۲ هزار سطل ویژه زباله پیش بینی شده و ۲۰ تن کیسه زباله به موکب داران داده میشود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم تاکید کرد: موضوعات مربوط به فضای سبز در قم در اولویت کار شهرداری قم مهم است و امروز قم در این زمینه رتبه سوم کشوری را دارد و با توجه به شرایط اقلیمی قم تلاش شده تا درختانی با توجه به شرایط اقلیمی قم غرس شود.
اصفهانیان عنوان کرد: قم جز معدود کلان شهرهای کشور است که ۲ شهرک خودرویی و شهرک صنوف را ایجاد کرده و تاکنون ۷۰۰ غرقه برای صنوف مزاحم خودرویی در این شهرک آماده بهره برداری است و طرحی در مناطق ۲،۳،۴ شهری برای انتقال صنوف آلاینده خودرویی در دستور کار است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم اضافه کرد: سیاست ما حذف درختان سوزنی و اوکالیپتوس نیست و اولویت ما استفاده از درختان کم آب بر است.
اصفهانیان افزود: سایت آهن فروشان و درب و پنجره سازان در شهرک صنوف آماده سازی شده که ۸۰ درصد آهن فروشان به این منطقه منتقل شدند.
او ادامه داد: ۳۷ کیلومتر انحار کشاورزی در قم وجود دارد که غالباً در زمانهای محدودی از آن استفاده میشود و آماده انتقال آنها هستیم که موضوعات فنی دارد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم در خصوص معضل موشها در قم گفت: برنامه ریزی لازم برای پیگیری معضل موشها در قم با حضور دستگاههای مختلف صورت گرفته است و یکی از علل وجود موش مربوط به انحار کشاورزی در شهر قم است. وی گفت: سال گذشته ۴ میلیارد مان و امسال ۸میلیارد تومان برای مبارزه با جوندگان درنظر گرفته شده و ۱۸۰ نفر در این حوزه در حال فعالیت هستند و تامین طعمه از مبادی خارجی مشکلاتی داشته که برطرف شده است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: طی این مدت ۱۴ هزار مورد طعمه گذاری و ۵ هزار مورد لانه کوبی داشتیم.
اصفهانیان در خصوص مباحث مربوط به المانهای شهری قم نیز گفت: سالانه ۱۸ مناسبت ملی و مذهبی در قم داریم که در شورای سیاست گذاری سیما و منظر شهری موضوعات مربوط به المانهای شهری بحث و بررسی میشود و تلاش میشود با توجه به محدودیتهای مالی، المانهایی متناسب با شهر مقدس قم با محوریت نمادهای فرهنگی و مذهبی ایجاد شود.