محمدحسن کیانی فربا اشاره به اینکه وجود تنوع آبوهوایی در استان و اقلیم گرم در جنوب استان موقعیت مناسبی برای کشت و پرورش انجیر سیاه ایجاد کرده است، اظهار کرد: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار انجیر در استان داریم که ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار آن در پلدختر است.
به گفته وی بهرهبرداران انجیر در پلدختر ۲ هزار و ۸۰۰ نفر هستند که ۹۰ درصد از بهرهبرداران استان را شامل میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: سالانه بیش از ۳۵ هزار تن انجیر تولید میشود که بخش اعظم آن به خارج از استان ارسال میشود.
کیانی فر با اشاره به اینکه برداشت نوبرانه انجیر معمولاً از اوایل مرداد شروع و تا شهریورماه ادامه دارد، عنوان کرد: تنها ۱۰ درصد انجیر تولید شده در استان مصرف میشود، بیشترین مصرف آن در کشور بهصورت تازهخوری است.
وی گفت: انجیر سیاه پلدختر با آزمایشات صورتگرفته و نمونهبرداریهای مختلف یکی محصولات کاملاً سالم است که قابلیت صادرات را دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه تهیه شیره انجیر، انجیر خشک و مربای انجیر بیشترین فراوری است که در صنایع کوچک خانگی در منطقه صورت میگیرد، گفت: این در حالی است که وجود صنایع تبدیلی تجاری میتواند در زنجیره ارزش برای باغدار و کشور ارزشمند باشد.
کیانی فر تأکید کرد: با توجه به این که انجیر پلدختر یک ماه زودتر از انجیر ترکیه وارد بازار میشود، در صورت ورود صادرکنندگان و سرمایهگذاران به این بخش میتواند هم برای آنها سودآوری خوبی داشته باشد هم به باغداران انجیر سود و دلگرمی بدهد.