شامگاه پنجشنبه، رسانههای صهیونیستی همچون «تایمز آو اسرائیل»، گزارش کردند که «دیوید لمی»، وزیر خارجه انگلیس، «استفان سژورنه»، وزیر خارجه فرانسه فردا (جمعه) به اراضی اشغالی سفر خواهند کرد.
وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز در بیانیهای اعلام کرد که وزرای خارجه فرانسه و بریتانیا فردا به اراضی اشغالی سفر خواهند کرد و با «اسرائیل کاتز» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی دیدار خواهند کرد تا در مورد تلاشها برای جلوگیری از تشدید تنش منطقه گفتگو کنند.
سفر وزرای خارجه انگلیس و فرانسه به اراضی اشغالی و تلاش ادعایی آنها برای «جلوگیری از تشدید تنش در غرب آسیا»، در حالی صورت میگیرد که رژیم صهیونیستی با ادامه دادن جنایات خود در غزه و ترور فرمانده ارشد حزب الله لبنان در بیروت، پایتخت لبنان و شهید «اسماعیل هنیه» در تهران، منطقه را به سوی جنگ منطقهای سوق داده است.
تایمز آو اسرائیل در گزارش خود نوشت: «در نشست سه جانبه کاتز، لمی و سژورنه، تلاشها برای دستیابی به توافق تبادل اسرا را مورد بررسی قرار دهد و کاتز قرار است روی نیاز برای اعمال تحریمهای شدید علیه ایران به بهانه برنامه هستهای، موشکی و پهپادی این کشور و اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعنوان یک سازمان تروریستی پافشاری کند.»
تاکنون، وزارت خارجه انگلیس و فرانسه اخبار منتشر شده از سوی رسانههای صهیونیستی را تایید نکردهاند، اما پیشتر «اسکای نیوز» به نقل از یک منبع دیپلماتیک از سفر وزیر خارجه انگلیس به اراضی اشغالی خبر داد.
وزارت خارجه انگلیس نیز در بیانیهای جداگانه اعلام کرده است که وزیر خارجه این کشور، از شرکای انگلیس در منطقه میخواهد تا «صلح» را انتخاب کنند.
همانطور که پیشتر ذکر شد، پس از ترور و شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه فلسطینی حماس در ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد) در تهران و همچنین شهادت فؤاد شکر، فرمانده ارشد حزبالله در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حومه جنوبی بیروت در ۳۰ ژوئیه (۹ مرداد)، تنشها در غرب آسیا افزایش یافته است و رژیم صهیونیستی عامل مستقیم شرایط کنونی در منطقه است.
ایران و حماس، رژیم صهیونیستی را عامل ترور هنیه میدانند و گفتهاند که به این اقدام جنایتکارانه پاسخ خواهند داد.
در همین راستا، کاظم غریب آبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر ایران با تاکید بر اینکه «بدون شک، جنایت شنیع ترور مهمان بلند پایه و رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در تهران، نقض آشکار حقوق بینالملل، منشور ملل متحد و حقوق بینالمللی بشر محسوب میشود» خاطرنشان کرده بود: این اقدام، همچنین مسئولیت قطعی رژیم جنایتکار صهیونیستی و همچنین حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران بر دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل را در پی دارد.
وی تصریح کرده بود: این جنایت تروریستی از یک سو مصداق روشن «قتل خودسرانه» و «اعدام فراقضایی» است که نقض اساسیترین حق بشر، یعنی حق حیات به شمار میآید که در چارچوب اسناد بین المللی و لازمالاجرای حقوق بشری، از جمله ماده ۶ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی بهعنوان حق غیرقابل تعلیق شناسایی شده است و نقض آن، به بیان دیوان بینالمللی دادگستری حتی در شرایط مخاصمات مسلحانه نیز ممنوع میباشد.
منبع: ایسنا