محسن رشیدفرخی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار متوسط تولید سالانه خرما یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن خرما است که پیشبینی میشود امسال هم این عدد محقق شود.
او سرانه مصرف خرما در ایران را ۷۵ کیلو اعلام کرد و افزود: ۷۰ درصد از خرمای تولید در داخل مورد استفاده قرار میگیرد و مابقی به بازارهای هدف صادر می شود.
رشیدفرخی ادامه داد: ایران پس از مصر، دومین رتبه را دارد و از نظر تنوع در دنیا مقام اول را داریم و همین مسئله موجب شده که خرمای ایران جایگاه ویژهای در بازارهای هدف داشته باشد.
رئیس انجمن خرما افزود: همه ساله اتخاذ قوانین خلق الساعه در کشور، صادرات را دچار مشکل میکند و گاها ممنوعیتها، محدودیتها و عوارض صادراتی خرما و قیمتگذاریها صادرات و رقابت را دچار مشکل می کند.
او با بیان اینکه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن از خرما کشور در صنایع تبدیلی و بخشی هم به شکل تازهخوری مصرف میشود، گفت: بنابر آمار سالانه صادرات خرما ۳۵۰ میلیون دلار ارزآوری در بردارد که در صورت مدیریت صحیح به تدریج میتوان به ۵۰۰ میلیون دلار رساند.
خبرنگار: آزاده محبی