محسن پاکنژاد وزیر پیشنهادی نفت گفت: وزارت نفت وزارتخانهای با وجوه مختلف فنی اقتصادی سیاسی بین المللی تجاری و امنیت ملی است. این وزارتخانه به عنوان پیشران اقتصادی بخش قابل توجهی از درآمدهای کشور را از طریق صادرات نفت گاز میعانات گازی فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی تامین مینماید.
او ادامه داد: اهمیت راهبردی صنعت نفت موجب شده که این صنعت همواره آماج حملات و توطئههای دشمنان قرار گرفته و تحت شدیدترین تحریمهای ظالمانه باشد، اما با وجود تحریمها و کینه توزیهای دشمنان به برکت جمهوری اسلامی تحت رهبری معظم صنعت نفت ما بالنده و استوار است.
پاکنژاد بیان کرد: برنامه تقدیمی به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در چهارچوب سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب و منطبق با اسناد بالادستی به ویژه قانون هفتم تنظیم و ارائه گردیده است.
او اظهار کرد: در همین راستا آنچه که میتوان از وزیر انتظار داشت شناخت چالشهای هر بخش و ارائه راهبردها و راه حلهای اصلی برای تحقق اهداف برنامه نامه هفتم است.
این نماینده تصریح کرد: شالوده اصلی برنامه ارائه شده توسط اینجانب بر پایه پاسخگویی و ارائه راه حلهای مناسب برای چالشهای اصلی پیش روی کشور در زمینه نفت و گاز است لذا اجازه میخواهم در این بخش به طور مختصر به این چالشها و راهبردها بپردازم.
پاکنژاد گفت: چنانچه شما نمایندگان محترم اینجانب را به حضور در مسئولیت خطیر وزارت نفت مفتخر فرمایید تعهد میدهم همه این راهکارها را با همفکری و تعامل با مجلس شورای اسلامی اندیشکدهها صاحبان اندیشه در درون و بیرون خانواده نفت اجرایی کنم؛ و برای به بار نشستن سیاستهای جاری و برنامههای تدوینی آینده نگر به ویژه در حوزه فناوری حداکثر تلاش خود را با هدایت حمایت و نظارت مجلس محترم انجام بدهم.
وی افزود: نخستین موضوع ناترازی مصرف گاز است که این موضوع به عنوان یکی از دغدغههای اصلی کشور مشکلاتی در حوزههای مختلف از جمله تامین گاز خانگی کشاورزی تجاری و نیروگاهی پدید آورده است و آثار مخرب زیست محیطی را موجب شده است. این موارد نه تنها زیانهای سنگین در تولید ناخالص ملی و بخشهای صنعت کشاورزی و خدمات به بار آورده بلکه میتواند کشور را با چالشهای اجتماعی و امنیتی مواجه کند.
وزیر پیشنهادی نفت میگوید: باید توجه داشت که اصل مساله کاملاً فرابخشی و مربوط به ذینفعان مختلفی در کشور است لذا لازم است با یک عزم ملی و همکاری برنامهریزی شده و تنگاتنگ بین همه ذینفعان به موضوع ناترازی گاز رسیدگی عاجل شود.
وی افزود: راهکارها باید هر دو بخش تولید و مصرف را در برگیرد. در بخش تولید برنامههای وزارت نفت در دو بازه زمانی کوتاه مدت و بلند مدت تهیه شده است.
او ادامه داد: در بخش اقدامات کوتاه مدت اجرای مستمر پروژههای نگهداشت تولید میعانات گازی به ویژه افزایش تولید میدان گازی پارس جنوبی، تکمیل فاز ۱۱، اجرای طرح ضربتی توسعه میادین گازی مستقل در مرکز کشور و توسعه فاز اول میدان گازی در دستور کار قرار دارد.
پاکنژاد خاطرنشان کرد: همچنین با ایجاد اعتماد و افزایش سرمایه اجتماعی مردم را برای اجرای سیاستهای بهینهسازی مصرف گاز ترغیب میکنیم تا به سهم خود در تحقق شعار سال که رهبر معظم انقلاب جهش تولید با مشارکت مردم نام نهادند نقش آفرینی کنیم.
وی گفت: خوشبختانه تمامی این موارد در برنامه هفتم پیشرفت گنجانده شده و میتوان آن را از طریق سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی پیگیری نمود.
او ادامه داد: ناترازی تولید و مصرف سوخت بخش دیگری در حوزه ناترازی است این امر هدر رفت سرمایههای ملی را به دنبال داشته لذا لازم است هرگونه تصمیم در این زمینه با رعایت حساسیتها و جلب نظر و اعتماد مردم همراهی همه دستگاههای ذیربط اتخاذ شود.
پاکنژاد گفت: مطمئن باشید که در حوزه سیاستهای حاملهای انرژی در هماهنگی کامل با مجلس شورای اسلامی و کمیسیونهای تخصصی اقدامات لازم را خواهیم کرد البته در کوتاه مدت با توجه به ابزارهای قانونی برنامه هفتم کاهش آلودگی هوا در اولویت خواهد بود. همچنین ایجاد ارزش افزوده بیشتر با افزایش ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات کشور یکی از مهمترین راههای پاسخ به نیاز داخلی و پرهیز از خام فروشی است. این موضوع با اهداف برنامه هفتم منطبق است. اولویت ما این است که طی یک سال آینده تولید نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه نسبت به امروز افزایش یابد.
او ادامه داد: اولویت چهارم تامین منابع مالی و سرمایهگذاری بینالمللی است. سهم واقعی شرکت نفت از درآمدهای نفتی به دلایل متعدد در سال های اخیر کاهشی ملموس یافته است و منابع داخلی به سختی می تواند باعث توسعه این صنعت شود.
وی افزود: اولویت پنجم توسعه زنجیره ارزش سرمایه گذاری در نفت و گاز است. امروز محصول زنجیره نفت و گاز ما کمتر از ۱۰۰۰ دلار است و رسیدن به ارزش بالاتر در هر تن از اهداف ما است. مطابق برنامه هفتم به نحوی اقدام میکنیم که اولویت برای محصولات با ارزش های بالاتر باشد. این اقدامات نیازمند برنامه ریزی و استفاده از توانایی علمی نخبگان است .
پاکنژاد تصریح کرد: اولویت ششم که مورد تاکید تمامی نماینده ها است موضوع مسئولیت های اجتماعی صنعت نفت در مناطق نفت خیز و گاز خیز و مناطق کم برخوردار است این مناطق قلب و جان صنعت نفت و گاز است .
وی افزود: اولویت بعدی تبدیل ایران به هاب انرژی در منطقه و همکاری با سایر کشور های منطقه است و ما دارای بزگترین ذخایر نفت و گاز هستیم. ما محور اتصال بسیاری از همسایگان شرقی و غربی هستم و میتوانیم نقش کلیدی در اوپک داشته باشیم . برای پیشرفت اقدامات مهمی در دولت شهید رئیسی شروع شده است که ما هم آن را با جدیت ادامه می دهیم. همچنین آنچه درمورد تجارت گاز با روسیه و ترکمنستان آغاز شده را با جدیت ادامه می دهیم .
وی افزود. رفع نگرانی ها و انتظارات کارکنان صنعت نفت از دیگر اولویت های ما است . صنعت نفت به مسیر پر افتخار خود ادامه میدهد و من به دنبال جذب نخبگان و پیشگیری از خروج افراد با دانش هستم. آنچه صنعت نفت را پایدار نگه می دارد سرمایه انسانی متخصص و توانمند است. سرمایه انسانی در راس هرم اولویت های وزارت نفت است و ایجاد ثبات در مدیریت و انگیزه بخشی به کارکنان صنعت نفت از اهمیت بالای برای من برخوردار است.
او تاکید کرد. من محسن پاک نژاد فرزند صنعت نفت و رهروی این نظام هستم و از سطوح میانی و تا بالایی خدمت کردم و از موارد این صنعت آگاهی کامل دارم. من را به افراد مختلفی نسبت دادهاند و قاطعانه میگویم مشی مدیریتی من برای خودم است و با هماهنگی کامل با مجلس شورای اسلامی اقدامات خود را عملی می کنم . و قول می دهم در صورت کسب رای اعتماد برای حل مشکلات کوشش خود را بکنم. نمایندگان من به صنعت نفت نگاه ملی تخصصی داریم و متعهد میشوم فصلی جدید از تعهد را به همه به ویژه با نمایندگان آغاز کنم .