محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت دولت چهاردهم، امروز شنبه، سوم شهریورماه ۱۴۰۳ با همراهی قائم پناه معاون اجرایی رییس جمهور و استقبال عین اللهی اولین روز کاری خود را در ساختمان ایوانک آغاز کرد.
وی در جمع خبرنگاران در خصوص اولویتهای حوزه بهداشت و درمان در دولت چهاردهم، اظهار کرد: هدف کلان حوزه سلامت، تحقق این جمله است: بیمار نباید جز رنج بیماری، رنج دیگری داشته باشد. عصاره تمامی قوانین بالادستی نیز دست یافتن به این جمله کلیدی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اولین اقدام ما حل مشکلات فوری در حوزه دارو و مطالبات پرستاران است؛ در این زمینه هماهنگیهای لازم با سازمان برنامه و بودجه در دستور کار قرار دارد.
ظفرقندی با بیان اینکه حوزه سلامت حوزهای بسیار گسترده است، تصریح کرد: در این حوزه همیشه مشکلاتی از جمله در بهداشت و پیشگیری، دارو و درمان، آموزش، توسعه و سایر بخشها بوده، اما در وهله اول موضوعات فوری مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه تمامی مشکلات گام به گام در کوتاه مدت و بلندمدت ساماندهی خواهد شد، در خصوص بهبود شرایط معیشتی نیروهای بهداشت و درمان کشور ابراز امیدواری کرد و گفت: با همراهی کادر نظام سلامت، این مشکلات را حل میکنیم و تمام تلاشمان این است که با رفع دغدغههای موجود، به ماندگاری نیروها و نخبگان در کشور و کاهش مهاجرت ها، کمک کنیم.
ظفرقندی در پاسخ به سوالی در خصوص ساماندهی نظام ارجاع، بیان کرد: بحث اساسی ساختار سلامت کشور، پزشک خانواده و نظام ارجاع است و این موضوع همواره مورد توجه دکتر پزشکیان بوده است، بنابراین به صورت جدی پیگیری خواهد شد و موانع اجرای آن رفع میشود.
گسترش ارتباطات بین المللی در حوزه سلامت
وی در ادامه در خصوص گسترش ارتباطات بین المللی در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: سلامت، یک موضوع کلان است و در این زمینه باید سعی کنیم ارتباطات بین المللی و خدمات پزشکی در منطقه را گسترش دهیم. در قانون برنامه آمده که باید از طریق توریسم سلامت، درآمد ۶ میلیارد یورویی داشته باشیم و این موضوع با گسترش روابط بین الملل مخصوصا با کشورهای منطقه امکان پذیر است.
در چارچوب وفاق ملی، مشکلات کشور حل میشود
محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری و مسئول اداره امور گزینش کشور، که در این رویداد ظفرقندی را همراهی می کرد، گفت: آقای پزشکیان همواره بر وفای به عهد که همان رضایت مردم در چارچوب وفاق ملی است، تاکید دارد؛ تلاش میکنیم با وفاق، انسجام و همدلی، قدم به قدم بر مشکلات از جمله مشکلات حوزه بهداشت و درمان، فائق آییم.
وی گفت: در کابینه دولت چهاردهم، چهار پزشک حضور دارند و این موضوع نقطه قوتی برای نظام بهداشت و درمان کشور محسوب میشود. حاکمیت سه وظیفه اصلی دارد، امنیت، آموزش و سلامت؛ و تلاش دولت تاکید بر این سه نکته اساسی است.
مسئول اداره امور گزینش کشور، درخصوص مسائل مربوط به گزینش، بیان کرد: بر طبق بند ۳ سیاستهای کلی مقام معظم رهبری، گزینشها باید براساس علم و توانمندی، کارآمدی و شایسته سالاری صورت گیرد.
قائم پناه در ادامه بر رفع مشکلات پرستاران تاکید کرد.
قطار سلامت همواره در حرکت بوده است
بهرام عین اللهی، وزیر سابق بهداشت نیز در این مراسم اظهار کرد: در این مدت، جمعی از معاونین و مدیران که از افراد متعهد و متخصص نظام سلامت بودند به صورت شبانه روزی تلاش کرده و جا دارد از همه کادر نظام سلامت تقدیر و تشکر کنم. ما امروز کارنامهای داریم که نشان دهنده عملکرد دوران سه ساله شهید دکتر رییسی بوده و علیرغم تمام مشکلات و محدودیتهایی که وجود دارد، حوزه سلامت کشورمان قویترین حوزه سلامت در منطقه است.
عین اللهی ادامه داد: در دولت سیزدهم، ۱۸ هزار تخت و ۳۱۰۰ مرکز بهداشتی و خانه بهداشت و مراکز جامع سلامت افتتاح شده است، همچنین ۳۸۰ دستگاه پزشکی سنگین راه اندازی شده و ۵ دهک نخست جامعه به صوت رایگان بیمه شدند. درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شد، در حوزه آموزش مراکز بسیاری ایجاد و ظرفیتها افزایش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه قطار سلامت از ابتدای انقلاب تاکنون همواره در حرکت و رو به رشد بوده است، عنوان کرد: دکتر ظفرقندی از اساتید برجسته و ممتاز کشور هستند، ما نیز در این مسیر سخت همواره در کنار دولتمردان و خدمتگزاران مردم هستیم.