مهدی اله پور مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز به راحتی ممکن نیست و، چون یکی از گونههای بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن این که گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.
او افزود: پناهگاه حیات وحش حیدری به دلیل وجود قوچ اوریال به عنوان گونه خالص قوچ و میش اوریال در شمال شرق کشور، درسال ۱۳۷۳ به عنوان منطقه شکار ممنوع و سپس طی مصوبه شورای عالی محیط زیست با مساحت ۴۶ هزار و ۳۵۰ هکتار به عنوان پناهگاه حیات وحش به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاطت محیط زیست اضافه شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: این منطقه در مجاورت رشته کوه بینالود و در فاصله حدود ۷۰ کیلومتری شهر نیشابور در استان خراسان رضوی واقع شده است و نام منطقه از دره و روستای حیدری گرفته شده است.
مهدی اله پور بیان کرد: پناهگاه حیات وحش حیدری داری سیمای کوهستانی و صخرهای، تپهماهورهای فراوان و درههای به نسبت عمیق، دارای تراکم گیاهی و جانوری مناسبی است و از نظر منابع آبی دارای چشمههای متعدد و ۶ رودخانه است که در تمام فصول قادر هستند آب مورد نیاز منطقه را تامین کنند. رودخانههای "آب دیوانه، کنان، حیدری، برهمان و بقیع" علاوه بر نیاز حیات وحش، آب مورد نیاز کشاورزان و ۱۹ روستای کوچک و بزرگ حاشیه این پناهگاه را تامین میکنند.