معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با راه‌اندازی سامانه «مالیار» امکان رصد دقیق روند توزیع مویرگی نهاده‌های دامی در استان فراهم شد.

منصور دیان اردستانی گفت: برای نخستین بار در استان قم سامانه توزیع نهاده‌های دامی موسوم به مالیار در امتداد سامانه بازارگاه برای رصد و پایش توزیع مویرگی نهاده‌های دامی در سطح دامداری‌های صنعتی، روستایی و عشایری استان با هدف ارتقاء بهره‌وری و بهبود مدیریت واحد‌های دامداری توسط این معاونت با همکاری اتحادیه دامداران و اداره امور عشایر راه‌اندازی شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: از جمله مزایای این سامانه می‌توان به تسهیل رصد و پایش نهاده‌های دامی از انبار تعاونی‌ها و کارخانه‌های تولید کنسانتره تا واحد‌های صنعتی، روستایی و عشایری به‌صورت مویرگی، سرعت در اطلاع رسانی به دامداران برای مراجعه و اخذ سهمیه نهاده‌های تخصیصی، سهولت پایش میزان دپو نهاده‌ها در انبار کارخانه‌های تولید کنسانتره و عاملین توزیع و رفع موانع توزیع، حذف واسطه‌ها و دلالان، سهولت ثبت و ضبط مستندات و رسیدگی و پاسخگویی به اعتراض‌ها دامداران، سهولت پایش رعایت قیمت مصوب نهاده‌ها و دسترسی آسان به آمار دام و اطلاعات دامداران به تفکیک روستا، پهنه، مرکز، شهرستان و استان و همچنین به تفکیک نوع دام و مشخص نمودن صنعتی، سنتی و عشایری بودن واحد‌های دامداری اقدام کرد.

دیان اردستانی گفت: همچنین این سامانه دارای مزایای دیگری همچون امکان ارسال پیام‌های ترویجی و آموزشی و ورود دانش فنی به دامداری‌های روستایی و عشایری، سهولت متمرکز کردن خدمات سازمان‌های دولتی مختلف به‌منظور ساماندهی دامداری‌های روستایی و عشایری و حذف موازی کاری، فراهم شدن زمینه نظارت، هدایت و حمایت تعاونی‌ها و تشکل‌های دامی، پایش هزینه کرد تسهیلات بانکی اعطایی به دامداران در راستای اهداف تعیین شده و رعایت شفافیت، عدالت اجتماعی و ارتقای سلامت اداری در توزیع نهاده‌های دامی است.

اردستانی در خصوص نحوه ثبت اطلاعات در این سامانه تاکید کرد: آمار دام و اطلاعات دامداران توسط کارشناسان پهنه در سامانه مالیار ثبت و توسط مراکز جهاد و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها تأیید می‌شود.

گفتنی است بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

بخش کشاورزی ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۰۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار