محمد فرهاد اظهار داشت: ۱۰ روستا شامل هفت روستا در ضلع غربی و سه روستا در ضلع شرقی در حوضه آبریز این دریاچه هستند و از چندین سال قبل در راستای اجرای برنامه جامع حفاظت از تالاب، برنامه جمع آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب این روستاها را در دستور کار قرار دادیم.
مدیر عامل شرکت آبفا کردستان افزود : در حال حاضر و با اقدامات انجام گرفته، فاضلاب این ۱۰ روستا که در مجموع جمعیتی معادل ۱۳ هزار نفر را دارند، جمع آوری و به تصفیه خانه فاضلاب شهر مریوان منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در منطقه موسوم به استادیوم شهر مریوان نیز سرریز فاضلاب وارد دریاچه زریبار میشد که با اجرای کانال بتونی به طول یک کیلومتر این فاضلاب از حوضه آبریز تالاب زریبار منتقل شد.
فرهاد تصریح حرد: تالاب زریبار مریوان به عنوان یک گنجینه مهم و ارزشمند نه فقط در استان کردستان بلکه در کل کشور شناخته میشود و لذا حفظ و حراست از این دریاچه ضرورتی انکارناپذیر است.
وی با تأکید بر اینکه حفظ این تالاب مسئولیتی همگانی است، گفت: چندین دستگاه در این زمینه مسئولیت دارند و رسالت شرکت آبفا کردستان نیز ساماندهی فاضلاب روستاهای اطراف این دریاچه بود که خوشبختانه این امر محقق شده است.