برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور حسین آجرلو و علیرضا مجیدی کارشناسان مسائل منطقه به تحلیل آخرین شرایط جنگ در غزه و دومینوهای استعفا در میان مقامات ارشد صهیونیستها پرداخت.
حسین آجرلو در ابتدای این برنامه اظهار کرد: بسیاری از نیروهای امنیتی در میان صهیونیستها با مشکلاتی مواجه هستند و با فرماندهان سیاسی و نظامی همکاری نمیکنند همینها باعث شده بر خلاف ابتدای عملیات طوفان الاقصی به تدریج شاهد استعفاهای متعدد در سطوح مختلف این رژیم باشیم.
وی ادامه داد:بعد از عملیات طوفان الاقصی خساراتی که صهیونیستها داشتند باعث شد که وارد دوقطبی اجتماعی شوند و حتی اکنون مقامات مسئول هم حاضر نیستند سیاستهای خود را ادامه دهند. قبل از عملیات ۷ اکتبر بسیاری از نیروهای امنیتی حاضر به کمک به کابینه نتانیاهو نبودند. همانگونه که اکنون نیز به همین شکل است.
وی ادامه داد: اتفاقی در این چند روز افتاده که باعث شده مشکلات تشدید شود. جامعه صهیونیستها به این نتیجه رسیده که آتش بس و آزادی اسرا در دسترس است، اما کابینه نتانیاهو جناح تندرو به دلایل و مقاصد سیاسی به سمت آزادی اسرا نمیروند.
دو قطبی سیاسی و اجتماعی صهیونیستها بسیار عیان شده است
آجرلو افزود: اکنون در میان صهیونیستها فشار برای استعفای نتانیاهو زیاد است و نا فرمانیهای جدی در حال شکل گیری است. نتانیاهو میگوید محور فیلادلفیا را ترک نمیکنیم. در طرفی دیگر وزیر جنگ وی میگوید باید این محور را ترک کنیم و اکنون دو قطبی سیاسی و اجتماعی صهیونیستها بسیار عیان شده است و حتی وزیر جنگ همین نتانیاهو مقابل او ایستاده است.
علیرضا مجیدی در ادامه این گفتگو اظهار کرد: اکنون کمیته حقیقت یاب مردمی در رژیم صهیونیستی تشکیل شده و نفر اول جناح اپوزیسیون صهیونیستها اعلام کرده که از ۱۲ ماه پیش و قبل از عملیات طوفان الاقصی تا ۱۷ روز قبل این عملیات هشدارهایی به نتانیاهو داده بودیم، اما وی در مورد سیاستهای قضایی خود در داخل تمرکز داشت که دستوری در خصوص هشدارها نداد و اگر این کمیته تشکیل شود آن هم بعد از جنگ آینده سیاسی نتانیاهو نابود میشود و از این دیدگاه نتانیاهو به ادامه بحران نیاز دارد و بخشی از آن بحران حمله به غزه و بخشی هم حمله به کرانه باختری است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از آسیبهای نتانیاهو رقبای خود در جناح خود است. وقتی تمام راستها حامی الحاق کرانه به رژیم صهیونیستی هستند و نتانیاهو بتواند کرانه باختری را به هر شکل به سرزمین ها اشغالی الحاق کند این رقبا مجبور میشوند با نتانیاهو مماشات کند.
مجیدی در تحلیل پیامدهای طوفان الاقصی گفت: که گفتمان کلان سیاسی در سرزمینهای اشغالی به سمت راست میل کرده است و برای اولین بار طرح دو دولتی مطرح شده و این موضوع مهمی است.
وی افزود:نتانیاهو به انتخابات آمریکا هم نیم نگاهی دارد. بایدن به معادله قرن بر خلاف ترامپ نگاهی خاصی نداشت. این معادله کرانه باختری را به چهار منطقه مجزا تبدیل میکند و این باعث تجزیه این مناطق میشود. اگر قرار باشد نتانیاهو عملیات کرانه را جدی پیش ببرد مرز اردن و کرانه را تصرف میکند.
حٖسین آجرلو در ادامه این گفتگو درباره عملیات طوفان الاقصی گفت:در بعد امنیتی بعد از عملیات طوفان الاقصی چند اتفاق جدید افتاد. یکی از آنها گسترده شدن درگیریها در کل ژئوپلتیک منطقه بود. رژیم صهیونیستی وارد یک شرایطی شد که بازدارندگی خود را از دست داد تحت فشار قرار گرفت و عملا رژیم صهیونیستی به بازیگری ضربه پذیر تبدیل شد.
وی ادامه داد:بعد از سفر نتانیاهو به آمریکا وی متوجه شد تا انتخابات هیچ راهی ندارد و در این زمان میتواند به اقدامات عجیب خود ادامه دهد. اگر هریس رئیس جمهور باشد به دنبال کاهش تنش میرود و ترامپ هم گفته که به هیچ وجه به دنبال جنگ نیست و در این چند ماه بهترین فرصت است که اقدامات خود را انجام دهد و دستاوردهای راهبردی به دست آورد با این دستاوردها با وجود ترامپ اقدامات آینده خود را عملی کند.
آجرلو ادامه داد:نتیجه آن شد که به سوی افزایش تنش شدید رفت. عملیاتهای ترور را در تهران و لبنان و عراق و یمن عملی کرد عملیات ترور انجام داد و تلاش کرد با لبنان وارد جنگ شود و در کرانه باختری درگیری را افزایش داد و در این جا به چند چالش برخورد کرد.
وی تاکید کرد:در این میان ایران را بازیگری دید که میداند جواب محکمی میدهد و به دنبال کاهش سطح تنش با رفت و از طریق واسطهها به دنبال کاهش تنش بود. در جنوب لبنان و در عملیات اربعین شکست سخت امنیتی از لبنان خورد وبه افزایش جنایات خود در کران باختری ادامه داد. صهیونیستها به خوبی میدانند در هر شرایطی حمایت آمریکا را دارند برای همین میبینیم که وارد فضای جنگی شده اند.
علیرضا مجیدی در انتهای این برنامه درباره آینده مناقشه گفت:پارامتر مهم میزان تاب آوری جامعه داخلی صهیونیستها در شرایط جنگی است. باید دید که نتانیاهو در برابر فشارهای داخلی چگونه عمل میکند.
وی ادامه داد: اما مقاومت از دو ویژگی خود برخوردار است. اولی آن که کانونهای اصلی مقامت نابود نمیشود و این بسیار مهم است. دومین نکته آن که مقاومت فاکتوری دارد که برای طرف مقابل شرایط عدم اطمینان ایجاد میکند و با توجه به این دو نکته باید ببینیم که در آینده چه میشود و من تصور میکنم حداکثر تا ۶ ماه آینده این تنش ادامه دارد، اما چگونگی ادامه تنش مهمتر از میران تنش است.