صفدر صفدری گفت: سطح باغهای سیب استان چهار هزار و ۸۰۰ هکتار است که در تولید رتبه دهم کشور را دارد.
او گفت : بخشی از سیب تولیدی در استان به شکل تازه خوری مصرف میشود و بخشی نیز برای شب عید در سردخانهها انبار و یا صادر میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان بابیان اینکه سیب زرد تولیدی استان ماندگاری زیادی دارد گفت: سیب قرمز استان نیز از کیفیت بالایی برخوردار است و اراضی که در ارتفاعات قرار دارند به دلیل شرایط آب و هوایی، قرمزی سیب بیشتر خواهد شد.
به گفته صفدری سیب درجه سه و چهار استان نیز با هماهنگی در صنایع تبدیلی و تکمیلی مورد استفاده قرار میگیرد.
او در ادامه بر اصلاح باغهای سیب استان تاکید کرد و افزود: در سالهای اخیر تلاش شده تا ارقام پایه کوتاه، پر محصول، زودرس و مقاوم را وارد باغهای استان شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: همچنین نهالهای گواهی شده با ارقام جدید در اختیار باغدارانی که احداث باغهای جدید دارند، گذاشته میشود.
بیش از هفت هزار بهره بردار در تولید میوه سیب استان فعالند و شهرستان شیروان با بیشترین سطح و تولید به عنوان قطب تولید سیب در استان محسوب میشود.
انواع سیبهای بهاره شامل ارقام شیخ امیری، سیب گلاب و سیب تابستانه شامل گالا، دو رنگ فرانسه و سبز فرانسه و سیبهای پاییزه شامل لبنانی زرد و قرمز با ماندگاری بالا دارای پایههای مالینگ، گرانی اسمیت، گلدن دراستان وجود دارد.