علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: کشاورزان استان، انواع مختلف انگور را از سطح ۲۲ هزار و ۸۳۲ هکتار باغ برداشت میکنند.
وی با بیان اینکه شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول در آذربایجان غربی دارا است، اضافه کرد: از مجموع انگور تولیدی استان ۱۶۰ هزار تُن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت میشود.
وی ادامه داد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت کرده و از این راه امرار معاش میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالانه بیش از ۴۱۰ تُن آبغوره توسط سه واحد صنعتی در استان استحصال میشود که در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها بهکار میرود؛ البته بخش عمدهای از آبغوره نیز در استان نیز به روش سنتی خانگی تهیه میشود.
دیانتی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، اظهار کرد: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری میشود.