نیک بین رئیس دامپزشکی شهرستان اشکذر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فاز اول واکسیناسیون رایگان تب برفکی دام سبک و سنگین در شهرستان اشکذرآغاز شده است همچنین بیماری تب برفکی سبب کاهش شدید تولید دام شده و در تجارت دام و فرآوردههای خام دامی تاثیر گذار است.
نیک بین تصریح کرد: همه دامهای زوج سُم از جمله گونههای نشخوارکنندگان اهلی نظیر گاو، گاومیش، گوسفند و بز مورد هدف ویروس عامل بیماری قرار میگیرند.
رئیس دامپزشکی شهرستان اشکذر گفت: بنابراین برای پیشگیری از بیماری تب برفکی، حمایت از تولیدکنندگان و حفظ و حراست از سرمایههای ملی، واکسیناسیون تب برفکی دام سبک و سنگین با پوشش دهی کامل جمعیت دامی در واحدهای صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی و عشایری آغاز شده که این طرح تا پایان مهرماه ادامه دارد.
او افزود: تب برفکی بیماری ویروسی واگیردار و از مهمترین بیماریهای دامی است که در صورت توجه نکردن دامداران نسبت به واکسیناسیون دامهایشان منجر به تلفات بالای دامی و افزایش هزینههای دامپروری و کاهش سرمایههای ملی میشود.
نیک بین بیان کرد: ازمهمترین علائم بیماری میتوان به تب، بی اشتهایی، آبریزش ناحیه دهان و بینی، زخمهای دهانی و پستانی، لنگش و کاهش تولید شیر و تلفات در دامهای جوان اشاره کرد.
رئیس دامپزشکی شهرستان اشکذر گفت: پیش بینی میشود در مرحله اول واکسیناسیون تب برفکی بیش از ۲۸ هزار راس دام سبک و بیش از ۹ هزار راس دام سنگین در شهرستان اشکذر تحت پوشش واکسیناسیون رایگان تب برفکی قرار گیرند.
او تصریح کرد: واکسیناسیون نقش بسزایی در مقابله با این بیماری دارد، اما باید توجه داشت که فقط نمیتوان به صورت صد درصد متکی به آن بود و موارد بهداشتی نیز باید رعایت شود.
نیک بین اظهار داشت: رعایت اصول بهداشتی، قرنطینهای، کنترل تردد دام، دفن بهداشتی تلفات و اجرای برنامههای ضد عفونی توسط دامداران در کنار امر واکسیناسیون در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری بسیار مؤثر است.
رئیس دامپزشکی شهرستان اشکذر گفت: با توجه به امکانات محدود، گرمای هوا و پیشگیری از اتلاف وقت پرسنل دامپزشکی و از آنجایی که هدف نهایی پوشش حداکثری در واحدهای دامی است، برای اجرای هرچه بهتر طرح از نظر کیفی و کمی، از دامداران عزیز تقاضا دارم با تیمهای دامپزشکی در خصوص حضور به موقع در دامداریها و مهار کردن دامها و ... همکاری کنند.
او بیان کرد: در صورت مشاهده علائم بیماری در داخل گله مراتب را با شماره گیری سامانه فوریتهای دامپزشکی (۱۵۱۲) به دامپزشکی اطلاع دهند.