سیرکان نام شهری کوچک در سیستان و بلوچستان و مرکز بخش بم‌پُشت شهرستان سراوان است که از نظر جغرافیایی، شرقی‌ترین شهر ایران محسوب می‌شود.

سیرکان دیرزمانی نیست که به شهر تبدیل شده و در جنوب شرقی ایران و نزدیک به مرز پاکستان قرار گرفته، در شمال آن رودخانه ماشکل و در جنوب آن رودخانه مرزی نهنگ قرار دارد، یک راه آسفالته شهر سیرکان را از راه روستای معروف کلپورگان به شهر سراوان متصل می‌کند، همان روستایی که به روستای جهانی سفال کلپورگان شهرت خاص و عام دارد.

این شهر کوچک، اما خوش آب و هوا زیرمجموعه شهرستان سراوان است که تدابیر خوبی برای تبدیل شدن آن به یک قطب گردشگری در جنوب استان اندیشیده شده و هر چند در ابتدای راه است، اما باز هم با همراهی مردم و همدلی مسوولان تحقق این مهم دور از انتظار نیست.

سیرکان مدت زیادی از شهر شدن خود را پشت سر نمی‌گذارد و برای رسیدن به یک شهر ایده ال در انتظار نگاه ویژه مسوولان دولتی است تا در حوزه‌های زیرساختی تلاش کنند و با حل این موضوع، قدم بزرگتری برای فعالیت جدی در عرصه گردشگری بردارند.

اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریالی برای بهسازی شهر

شهردار سیرکان بیان کرد: به منظور تغییر چهره و زیباسازی این شهر، پروژه‌های بسیار خوبی را در ۲ سال گذشته اجرایی کرده ایم، هم اکنون یکی از طرح‌های در دست اقدام ساماندهی ورودی این شهر است که در بدو ورود معرف خوبی برای این شهر و مردمانش باشد.

حسین بر ادامه داد: در ۲ سال گذشته و در مجموع بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال برای پروژه‌های شهری سیرکان صرف شده که در آینده نیز با تزریق بودجه در تلاش هستیم تا فعالیت‌های بهتری را برای مردم این شهر و گردشگرانی که وارد سیرکان می‌شوند انجام دهیم.

عضو شورای شهر سیرکان در سیستان وبلوچستان نیز افزود: این شهر جمعیتی بیش از پنج هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد که همکاری خوبی با شهرداری، شورای شهر و دستگاه‌های اجرایی دارند و به لحاظ خونگرمی و مهمان نوازی نیز سرآمد هستند.

درازهی بیان کرد: این شهر با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد به عنوان مرکز خرید برای سایر روستا‌ها و شهر‌های کوچک همجوار تبدیل شده و روزانه تعداد زیادی از مردم برای تهیه مایحتاج خود به سیرکان تردد دارند.

وی افزود: طبیعتاً تعدد پروژه‌ها و تسریع در روند اتمام پروژه‌های شهری می‌توان این شهر زیبا و پاک را به مقصد خوب و خاطره انگیزی برای گردشگران تبدیل کند و مردم نیز همراهی لازم را با ما دارند.

سیرکان؛ شهر سبز و پاکیزه

فرماندار شهرستان سراوان گفت: قصد داریم تا به زودی همایش شهرداران سیستان و بلوچستان را با موافقت معاونت عمرانی استانداری به میزبانی سیرکان برگزار کنیم تا این شهر بهتر و بیشتر به مردم استان معرفی شود.

مجتبی شجاعی ادامه داد: مردم این شهر همکاری بسیار خوبی با دستگاه های اجرایی و دولتی دارند و خودشان نیز در حوزه گردشگری و زیباسازی شهر بسیار دغدغه مند هستند که جای قدردانی دارد.

وی گفت: امیدواریم با همکاری خوب این مردم و نگاه ویژه ای که از سوی مدیران ارشد استانی وجود دارد بتوانیم سیرکان را به عنوان شهر سبز و پاکیزه استان به عنوان الگویی برای شهرهای دیگر معرفی کنیم.

فرماندار شهرستان سراوان افزود: زیبایی ها و جاذبه های طبیعی و محیط آرام و دلنشینی که این شهر دارد می تواند در فصول مختلف سال پذیرای گردشگران زیادی باشد.

وی از سرمایه گذاران بخشی خصوصی نیز درخواست کرد تا با سرمایه گذاری در این شهر، روند تبدیل سیرکان به شهر پاکیزه و گردشگر پذیر را سرعت بخشند.

معرفی مناطق کمتر شناخته شده در اولویت کار باشد

یکی از فعالان حوزه گردشگری و تورلیدرهای سیستان وبلوچستان نیز در این باره افزود: سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط آب و هوایی و جغرافیایی خاصی که دارد در کنار جاذبه های طبیعی و بکرش همواره مورد نظر گردشگران داخلی و خارجی بوده و است.

محمدرضا شهابی اظهار کرد: یکی از انواع مختلف گردشگری که طرفداران زیادی دارد، حضور در مناطق بکر طبیعی و تماشای زیبایی های خدادادی است که این ظرفیت در سیستان وبلوچستان به وفور وجود دارد اما به دلیل عدم معرفی مغفول مانده و هنوز حتی مردمان بومی استان نیز به این مناطق سفر نکرده اند.

وی ادامه داد: باید ساز و کاری چیده شود که حتی دور افتاده ترین نقاط استان که دارای جذابیت های بکر گردشگری است به تمام دنیا معرفی شود و این کار را می شود از طریق استفاده از بومیان منطقه و راه اندازی پویش های مردمی و یا فعالسازی تارنما و صفحات معرفی در بسترهای مختلف اینترنت و شبکه های اجتماعی محقق کرد.

برچسب ها: سیرکان ، گردشگران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.