ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق گفت: شدت مصرف انرژی در ایران برخلاف جامعه جهانی در حال افزایش است.

سید سعید میرشریفی در خصوص برخی شائبه‌های اخیر پیرامون سرانة پایین مصرف برق در بخش خانگی ایران نسبت به دیگر کشور‌های جهان به ویژه کشور‌های اروپایی گفت: هر کشوری بسته به موقعیت و ظرفیت‌های جغرافیایی، امکانات و منابع موجودش تأمین انرژی بخش خانگی را از مسیر‌های متفاوتی انجام می‌دهد و به همین دلیل مقایسه میزان مصرف یک انرژی خاص در بخش خانگی یک کشور با کشور دیگر تنها به شرطی می‌تواند صحیح باشد که هر دو کشور در خصوص سهم بکارگیری منابع مختلف تأمین انرژی خانگی شرایط مشابهی داشته باشند.

وی با اشاره به انواع انرژی مورد استفاده در بخش خانگی ایران ادامه داد: در بخش خانگی ایران هم انرژی برق و هم انرژی گاز در فصل گرم و سرد مورد استفاده شهروندان قرار می‌گیرد و این در حالی است که در بسیاری از کشور‌های جهان شرایط و روش‌های تأمین انرژی متفاوت است.

میرشریفی با بیان اینکه نزدیک‌ترین کشور به ایران در خصوص منبع تأمین انرژی خانگی کشور ترکیه است، اضافه کرد: در بسیاری از خانه‌های کشور ترکیه نیز همانند ایران علاوه بر انرژی برق از شعله برای تأمین انرژی خانه استفاده می‌شود و لذا تا حدودی مقایسه مصرف برق خانگی در ایران با ترکیه می‌تواند منطقی باشد.

ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق اظهار داشت: بر اساس اطلاعات سالنامه انرژی جهان سرانه مصرف برق خانگی در ایران ۱۰۶۸ کیلوات ساعت است و این در حالی است که سرانه مصرف برق خانگی در کشور ترکیه ۶۶۴ کیلووات ساعت است که این یعنی سرانه مصرف برق هر ایرانی بیش از ۱.۵ برابر از هر شهروند ترکیه‌ای بیشتر است.

وی در خصوص سرانه مصرف برق کشور‌های اروپایی مانند آلمان و فرانسه و مقایسه آن با مصرف خانگی در ایران نیز گفت: سرانه مصرف برق خانگی در آلمان ۱۵۵۲ کیلووات ساعت و در فرانسه ۲۵۶۵ کیلووات ساعت است که البته همانطور که اشاره شد در این کشور‌ها انرژی برق تنها منبع تأمین انرژی خانگی است و حتی پخت و پز شهروندان این کشور‌ها نیز با برق صورت می‌گیرد و لذا بالاتر بودن سرانه مصرف برق آنها امری بدیهی است.

وی با تأکید بر اینکه از مقایسه سرانه مصرف انرژی برق کشور‌ها اساساً نتیجه دقیق و صحیحی حاصل نمی‌شود، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم میزان مصرف برق کشور‌هایی که تنها منبع مورد استفاده خانگی آنها برق است را با ایران مقایسه کنیم، باید میزان انرژی گاز مورد استفاده در بخش خانگی ایران را نیز به انرژی برق معادل تبدیل کنیم و پس از آن با مصرف کل انرژی مصرفی خانگی این دست کشور‌ها مقایسه کنیم.

ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق ادامه داد: محاسبات نشان می‌دهد در صورت تبدیل انرژی گاز مصرفی در بخش خانگی ایران به انرژی برق، سرانه مصرف برق خانگی ایران به بیش از ۴۵۰۰ کیلووات ساعت می‌رسد که حتی از سرانه مصرف برق آمریکا که ۴۳۴۱ کیلووات ساعت است نیز فراتر می‌رود.

میرشریفی در پایان متذکر شد: طبق آمار طی سی ساله اخیر شدت مصرف انرژی در ایران بر‌خلاف جامعه جهانی در حال افزایش است و این موضوع بدان معنی است که برای تولید کالایی کاملاً مشابه در ایران به طور متوسط حدود ۶۰ درصد انرژی بیشتری لازم دارد که این موضوع نیز بیانگر بالا بودن مصرف انرژی به ویژه انرژی برق در ایران است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۱۲:۳۳ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
ای کاش اگر قرار است با کشوری مقایسه بشویم همه شاخصها مقایسه بشوند ، از قبیل در آمد سرانه و قیمت خودرو و امید به زندگی و نرخ رشد سالانه و ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
دوستان کشور ایران رو با ترکیه مقایسه نکنین لطفا ما یه چالدوران تو شهرهای شمالیمون داریم از نظر تابستون نیاز به کولر ندارن ۲ کشور ما از نظر بارشها و آب هوا تغییرات اقلیمی داشتن که ترکیه ماشالا از نظر بارندگی چه برف و چه باران همه شاهد بودیم که چقد برف زد تو کشورشون و از نظر آب هوایی بیش از ۷ درجه سانتی گراد از آب هوای کشور ما خنک تر است حتی در بعضی جاها این اختلاف دما بهتر هم میشود و در آخر ما یسری جاهای وجود دارن که طرف به بهانه شرکت کارخونه ماینر گزاشته و داره سودشو میبرن بعد در میان میگن مصرف مردم بالاس بعد شبایی که همه جا تعطیله چه دلیل داره بانکها لامپاشون روشن باشه وسایل سرمایشیشون کار کنه؟ یه شب بچرخین تو شهر ببیننی چرا لامپای بانکا و یسری املاکیا باید شبا روشن باشن و حتی مغازه های لوکس و بوتیکا همه چیرو گردن مردم نندازین تجهیزات رفاهی مردم مال نیم قرن قبله و مصرفشون فوقالعاده بالاس بعد توقع دارین مردم چکار کنن اگر برای هر خونه مردم رو تشویق کنین مبدل بزارن بعد کنتر برقشون باعث میشه برق کمتری بگیره و تبدیل به برق بیشتری کنه و در عوض برق کمتری مصرف بشه هم شما راضی باشه هم ماها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
سرانه مصرف خانوار ترکیه ۱۱۸۱ کیلو وات است و مصرف خانوار ایرانی ۱۱۲۲ کیلو وات است چرا دروغ میگید جای اینکه نیروگاه جدید با تکنولوژی روز دنیا بسازید و لوازم کم مصرف برقی در اختیار مردم قرار بدید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
جالب هست تو تابستان که اوج گرما بود برق قطع نمیشد اما حالا که دوهفته ای هست هوا خنک تر شده هر روز قطعی برق داریم داخل آسانسور هستیم برق قطع میشه داخل حمام هستین برق قطع میشه چونکه ساختمان های آپارتمانی پمپ آب درآمد آب هم همزمان با برق قطع میشود کشاورزان میخواهند محصولات شون را آبیاری کنند برق قطع میشود محصولات کشاورزی آسیب جدی میزند آخه چرا به این وضعیت افتادیم هروز برق باید قطع شود ؟ این چه مسخره بازی هست همه میدانیم تقصیری دولت ۱۴ دهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
کشور ترکیه آب و هوای معتدل داره و مصرف اون هم فرق داره
آخرین اخبار