ابراهیم نورمحمدی روز یکشنبه در کارگروه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه نمایندگان دستگاهها از هزار و ۱۰۰ محله که سازمان باز آفرینی شهری مشخص کرده است، ۳۳۰ محله حاد و بحرانی را مشخص کرده اند، افزود: از این ۳۳۰ محله حدود ۴۰ محله حاشیه نشین مطلق و مابقی محلات حاشیه نشینی به معنای عام هستند.
وی با بیان تعریف حاشیه نشینی در سند اسکان غیر رسمی اضافه کرد: محله ها و محدوده هایی که واجد مشخصات موضوع بند ۲ سند سکونتگاه های غیر رسمی خارج از ضوابط و قوانین در درون یا خارج از محدوده شهرها به صورت شتاب زده ساخته شده است.
این مسئول ادامه داد: این مناطق حاشیه نشین دچار ضعف شدید خدمات و سرانه های شهری بوده و اغلب آنها دارای مشکلات حقوقی و مالکیت هستند.
وی در خصوص تعداد جمعیت حاشیه نشین در ایران نیز گفت: درباره تعداد حاشیه نشینان در ایران ارقام متفاوتی از ۱۱ و ۱۹ میلیون تا ۲۶ تا ۳۸ میلیون مطرح شده است.
نورمحمدی افزود: علاوه بر بافتهای فرسوده و تاریخی بیش از ۶ میلیون نفر در سکونتگاههای غیر رسمی حاشیه شهرها نیز سکونت میکنند.
وی با اشاره به تعریف حاشیه نیز خاطرنشان کرد: بنا به تعریف هرگونه محیط زندگی که به علت عدم اجرای عدالت اسلامی، ایجاد شکاف اجتماعی و پیدایش ۲ کلان طبقه مرفه و مستضعف در قالب متن و حاشیه از امکانات و دسترسیهای متعارف و متوازن عادلانه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و غیره محروم شده باشد.
صادق قهرمانی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام گرفته تلاش شده است که مسائل و مشکلات در مناطق حاشیه نشین استان کاهش یابد.