حسن نورمحمدی گفت: ۶۰۰ هکتار از باغهای میوه خلخال به کشت و پرورش درختان گلابی اختصاص یافته است و میانگین حداکثری تولید نیز هفت هزار کیلوگرم از این محصول کشاورزی در هر هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال افزود: شرایط جوی و ارتفاع مناسب از سطح دریاهای آزاد در این شهرستان سبب شده تا خلخال به عنوان یکی از مناطق مناسب کشت و پرورش محصول گلابی در استان اردبیل تبدیل شود.
او با اشاره به تنوع گونههای مختلف گلابی تولید شده در باغهای میوه سه بخش مرکزی، شاهرود و خورشرستم گفت: گلابی تولیدی باغهای میوه در خلخال شامل انواع ارقام بومی هم، چون ملهچو و غیربومی همچون شاه میوه، بیروتی، نطنز و درگزی است و در بین مناطق این شهرستان بخش شاهرود بیشترین سهم تولید گلابی این منطقه را به خود اختصاص داده است.
نورمحمدی بهترین زمان فصل برداشت این میوه از مناطق نیمهگرمسیری و سردسیری این شهرستان را اوایل شهریور تا پایان نیمه اول مهرماه ذکر کرد و افزود: برداشت گلابی امسال به لحاظ سرما و بارندگیهای بهار و اوایل تابستان و دیر رسیدن محصول اندکی دیرتر از موعد آغاز شده است.
او با اشاره به مستعد بودن شرایط آب و هوایی و کوهستانی منطقه برای کشت و پرورش انواع درختان گلابی از همکاری با باغداران برای ایجاد باغهای جدید گلابی و توسعه باغهای قدیمی و اصلاح الگوی کشت با تهیه ارقام مقاوم در مقابل سرما خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال با بیان اینکه سرمازدگی سردرختی باغهای میوه و خشکسالی خسارات سنگینی به باغداران وارد میکند، اظهارکرد: استفاده از ارقام جدید میوه با نظر کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و بیمه محصولات باغی و سردرختی درختان میوه و نیز نصب و راهاندازی سامانه ضدتگرگ از جمله راهکارهای کاهش میزان خسارات در زمان وقوع حوادث قهری و طبیعی و مقابله با انواع پدیدههای جوی منطقه است.